Una experiència vivencial pel dia Internacional de l’alliberament LGTBI

Divendres, 29 de juny de 2018 a les 15:00

Caldes celebra el dia Internacional de l’alliberament LGTBI amb una performance-instal·lació molt especial, On és la meva història?, de la companyia teatral Grup La Normal a Les Cases dels Mestres

Amb motiu del dia internacional de l’alliberament Lèsbic, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual (LGTBI), ahir 28 de juny va tenir lloc a Les Cases del Mestres la performance-instal·lació On és la meva història? a càrrec de la companyia teatral Grup La Normal.

L’activitat, que va reunir 25 homes i dones de diferents franges d’edat, tenia com a objectiu donar a conèixer de primera mà com opera la LGTBIfòbia en la xarxa de relacions personals.

La performance-instal·lació de la companyia teatral Grup La Normal consistia en un recull d’objectes i històries connectades al voltant de l’experiència personal de la performer principal. El joc de rol al que va participar el públic donava a conèixer la LGTBIfòbia en la xarxa de relacions personals. La participació convidava a les reflexions col·lectives i a la recerca d’alternatives davant les discriminacions.

Abans de començar es van distribuir unes localitats delimitades a l’espai, a terra. Requadres connectats en forma de xarxa. Algunes de les localitats tenien un full amb una breu descripció de l’experiència vital del personatge al que donarien veu, persones que han viscut diverses experiències en relació a la condició sexe-afectiva i de gènere. Un pare, un nòvio, una dependenta, entre d’altres. Al centre dels espais delimitats hi havia uns objectes amb els que havien d’identificar els seus personatges.

No totes les històries representaven experiències de discriminació, també n’hi havia de positives de convivència, de superació personal, d’incertesa, de goig, etc.

Una de les històries pertanyia a la performer. Finalment es va dirigir al públic explicant el seu relat, centrant l’activitat en cercar alternatives col·lectivament per canviar alguns aspectes dins d’aquesta xarxa relacional, promovent una veritable convivència respectuosa en la diversitat.

L’activitat va durar una hora i mitja llarga amb una valoració molt positiva per part dels assistents, va ser quelcom diferent i molt interessant.


 

Darrera actualització: 29.06.2018 | 15:38