"Taller de Cercles Restauratius" per la gestió de conflictes a càrrec de l'expert internacional Jean Schmitz

Dimecres, 11 d'abril de 2018 a les 10:00

Els passats dies 6 i 7 d’abril es va organitzar a Les Cases dels Mestres el “Taller de Cercles Restauratius” amb la finalitat de donar a conèixer aquesta eina enfocada en la gestió del conflicte

La regidoria d’Educació i Formació Permanent i el Servei de Mediació de l’Ajuntament de Caldes de Montbui van organitzar aquesta activitat formativa adreçada tant a educadors, mestres i professors dels centres d’ensenyament del municipi, com a la Policia Local.

Jean Schmitz va ser l’encarregat d’impartir el taller. Schmitz, una eminència en mesures restauratives que ha treballat en més de 35 països, va fer un lloc en la seva agenda per acudir a la cita de Caldes.

En el taller hi van participar 25 persones, entre ells policies locals i mestres de la majoria de centres d’ensenyament de Caldes, tant públics com privats.

El taller va ser tan teòric com pràctic, de manera que els assistents varen poder entendre què és i com es fa un cercle restauratiu.

El cercle restauratiu és una eina que es pot utilitzar en grups per donar solució a moltes situacions, com pot ser per crear vincle entre les parts, pel tractament del bullying, per resoldre incidents, etc. És una mesura restaurativa i no punitiva que pretén que les parts es responsabilitzin de la situació, forjar relacions i incentivar la resolució dels conflictes.

Atesa la bona acollida del taller per part dels assistents, tant la regidoria d’Educació com el Servei de Mediació estan valorant fer una segona part per seguir la formació en aquesta eina.

Darrera actualització: 11.04.2018 | 10:13