Tall a la C-59 el dilluns 5 de març a les 21 h

Divendres, 2 de març de 2018 a les 13:35

Amb motiu de les obres de construcció del pas soterrat de la C-59 que unirà la trama urbana amb el polígon industrial La Borda, el dilluns 5 de març estarà tallada la carretera de a partir de les 21 h. Es desviaran als vehicles cap al nucli urbà de Caldes o cap al polígon

A partir del dimarts 6 de març estarà oberta la variant provisional a la C-59 construïda per poder avançar en la construcció del pas soterrat sense haver de tallar el trànsit. Tanmateix, durant l’impàs de traslladar la circulació de la  carretera a la seva variant provisional, caldrà tallar el pas dels vehicles durant unes 5 hores, aproximadament, de la tarda/nit de dilluns 5 de març.

El trànsit (tant en sentit nord com en sentit sud) serà desviat cap al polígon industrial La Borda o cap al nucli urbà de Caldes de Montbui.

Un cop posada en marxa la variant provisional, s’espera no haver de tornar a tallar el trànsit excepte en comptades ocasions, des d’ara i fins el final de projecte.

Aquest desviament s’havia de fer el passat dilluns 26 de febrer, però es va ajornar a causa de les condicions climatològiques i els episodis de neu d’aquesta setmana.

Pas soterrat per a vianants que connecta La Borda amb el nucli urbà

A finals de l’any passat va començar la construcció del pas inferior que permetrà la circulació de vianants i bicicletes per sota de la C-59 i que unirà el carrer Velázquez del nucli urbà amb el carrer Garraf, de La Borda. Gràcies a una intervenció propera en els camins, aquest pas també garantirà, en el futur, la connexió segura a peu o en bicicleta amb els barris de Torre Negrell i Can Valls i permetrà l’ampliació del Camí Orbital inaugurat el març de 2017.

Aquest passadís garantirà la seguretat en un punt cabdal per al trànsit per persones que cada dia es traslladen a empreses del polígon des de la trama urbana del municipi i que mai ha tingut un pas habilitat per a vianants. L’obra dóna resposta a una reivindicació local atesa la gran distància que sempre ha suposat la C-59 entre el municipi i un dels seus principals polígons industrials. 

Aquesta és una de les grans actuacions en matèria de mobilitat sostenible i segura del mandat 2015/2019. L’obra, que es va licitar per 640.749€, s’ha adjudicat per 523.218€ i està subvencionada íntegrament per la Diputació de Barcelona.

Tot seguit, pas soterrat cap al Cementiri

L’Ajuntament, amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya, persegueix també la construcció d’un segon pas inferior que connecti el nucli urbà amb el Cementiri Municipal, salvant la C-59. Segons va anuncia per escrit el conseller Josep Rull al consistori, el departament de Territori i Sostenibilitat impulsa la creació d’aquest projecte que enllaça el carrer Bigues amb el Camí de les Vídues.

Els dos passos són la solució per salvar definitivament el trencament geogràfic que la C-59 ha suposat per a la ciutadania calderina. Els dos projectes atenen a les necessitats de mobilitat segura dels usuaris del polígon i del Cementiri, i també dels centenars de veïns que fan recorreguts de salut a peu o en bicicleta pels entorns del municipi.

Darrera actualització: 02.03.2018 | 13:46