Retirada de llambordes a la plaça de la Font de Lleó

Dimecres, 7 de febrer de 2018 a les 00:00

Després de dos dies de pluja intensa, les obres de la plaça de la Font del Lleó comencen a fer-se visibles, amb la retirada de llambordes que seran tractades i anivellades abans de tornar al Centre Històric

Les pluges de dilluns i dimarts han fet que l’inici de les obres de la plaça de la Font del Lleó s’hagin començat a fer del tot evidents avui, dimecres 7 de febrer. En poc temps, s’ha retirat de la plaça una quantitat considerable de llamborda es tractarà per embellir i anivellar les peces abans de tornar-les a col·locar.

A les fotos podeu veure l’aspecte actual de la plaça, a la qual ja fa dies que els vehicles no poden accedir a causa de la implantació sobre el terreny de les empreses encarregades del projecte.

 

Afectacions al trànsit durant les obres

  • Es prohibeix l’aparcament a tota la plaça.
  • Per fomentar la rotació de vehicles, la part més baixa del pàrquing de l’Escorxador passa de ser aparcament lliure a ser aparcament regulat amb zona blava (amb rotacions de 45 i 90 minuts).
  • Des del carrer del Forn es podrà girar a l’esquerra cap al carrer de Delger i d’allà a la dreta cap al carrer de Barcelona (per accedir als balnearis).
  • El carrer del Pont serà només d’accés per a veïns.
  • El carrer de Bellit estarà obert per permetre als vehicles sortir del centre històric a través del carrer de Vic.

L’Ajuntament lamenta les molèsties que aquests canvis puguin ocasionar i agraeix a la ciutadania la seva col·laboració.

 

La reurbanització de la plaça de la Font del Lleó ha estat adjudicada a la UTE integrada per ROGASA i REHACSA per valor de 902.086,07€ (es va licitar per 1.187.254,63€) i compta amb una subvenció del 50% del cost total a càrrec de la Llei de Barris.

La reurbanització de la pl. de la Font del Lleó està condicionada per un seguiment arqueològic a causa de la molt possible existència de restes romanes. L’interès se centrarà en el 20% de sòl revisable després de la primera actuació (entre les Termes Romanes i el Balneari Broquetes). Aquesta condició de zona d’interès arqueològic fa necessària molta prudència a l’hora de d’avançar la durada de les obres, tot i que l’Ajuntament treballa amb l’objectiu de culminar el projecte abans del 31 de desembre del 2018.

Els canvis urbanístics de la plaça es faran en base al projecte presentat per l’estudi Volta Arquitectura + AR47, que té en compte les exigències urbanístiques, geològiques, socials i turístiques d’aquest centre neuràlgic calderí, i també els resultats d’un procés de participació ciutadana que recull les prioritats d’entitats i veïns de Caldes de Montbui.

 

Més informació: http://www.caldesdemontbui.cat/ajuntament-/accio-de-govern/projecte-de-reurbanitzacio-de-la-placa-de-la-font-del-lleo.html

Darrera actualització: 07.02.2018 | 14:37

Imatges

Obres a la plaça