Per Sant Jordi, el parc de l’Estació acull activitat tot el dia

Dimarts, 9 d'abril de 2019 a les 11:00

Entre les 10 i les 20h de dimarts 23, el parc de l’Estació acollirà, en aquest escenari consolidat de la Diada, una dotzena d’activitats complementàries a les parades de roses i llibres

La Marató de contes, la representació de la llegenda de Sant Jordi, el sorteig del concurs Endevina-la, el lliurament de premis del concurs de punts de llibre de la Biblioteca, i la cantata participativa, són algunes de les activitats que omplen el programa de Sant Jordi d’aquest any. Uns actes tradicionals i, en alguns casos com el XIX concurs de punts de llibre, ja molt consolidats, que es complementa amb l’entrega de premis d’altres propostes literàries com el del concurs literari de l’escola El Calderí, i creatives com el concurs “Mira en positiu” de creacions breus orientada als joves.

Cantata participativa

Aquesta cantata, que es fa per segon any, és una reconversió de l’actuació que cada any, per Sant Jordi, fan els alumnes de sensibilització musical des de les escoles i els del curs de Preparatori de Joan Valls. L’Escola Municipal de Música fa una convocatòria multitudinària de cantaires a les escoles de primària i forma un gran cor.

Mirada als joves en positiu

Les creacions breus Mira en positiu tindrà també aquest any la segona edició d’un concurs en el què els educadors de carrer conviden la ciutadania a fer àudios, relats o dibuixos amb el tema “la visió positiva del jove” . Aquest concurs té per objectiu reflexionar sobre la joventut des d’una mirada positiva, respectuosa i tolerant, i crear així missatges que empoderin les joves.

Novetats

Altres propostes més novedoses són el Taller de Titelles de dit orientat a la realització de l’espot del Festival de Titelles, o l’actuació de corrandes que organitza el Centre Democràtic i Progressita per després del pilar de Sant Jordi dels Castellers, entitat que també proposa la pintada d’una pancarta de Sant Jordi.


Fes el teu titella de dit

L'objectiu d'aquesta activitat és estimular la creativitat i la imaginació dels més menuts endinsant-los en el món màgic dels  titelles. Creat amb materials que coneixen tots els nens, de fàcil manipulació, els permetrà  gaudir doblement amb una única activitat: primer, amb la creació del seu titella, convertint-lo en un personatge d'allò més especial, i després, compartint un món d'aventures junts. Una proposta cultural i lúdica dirigida al públic infantil i familiar, que ens traslladarà a un món ple de sensacions. Aquesta activitat, que es farà entre les 17:30 I les 19 h, culmina amb la contribució dels infants que amb les titelles fetes vulguin participar en la realització de l’espot del Festival de Titelles

L’essència de la diada de Sant Jordi: els llibres i les roses

Tot aquest conjunt d’activitats venen a complementar les parades de roses i llibres que, de fet, constitueixen l’essència d’aquesta Diada que a Caldes te com escenari principal des de fa uns anys el parc de l’Estació. Per això, com cada any, llibreries, floristeries i entitats posaran parada amb les novetats editorials locals i generals d’aquest any. Com ja és tradicional, també seran al parc els autors i autores locals per signar llibres.

Ràdio Caldes farà programació en directe des del parc

Per viure “in situ” l’ambient i els actes que es faran al llarg de la tarda, Ràdio Caldes muntarà una parada entre les 17 i les 20h al mateix parc des d’on farà programació en directe. D’aquesta manera, l’emissora municipal fa un pas més en la retransmissió i cobertura de la Diada que, en edicions anteriors, cobria amb el desplaçament d’un/a redactor/a amb unitat mòbil a la zona i connexions en directe a l’Informatiu i al magazine.

Actes durant tota la setmana de Sant Jordi

A banda dels actes i activitats que es concentren al parc de l’Estació el dia de Sant Jordi, el programa contempla d’altres accions vindculades a la cultura al llarg de tota la setmana. En aquest sentit, del 23 al 28 hi ha la venda benèfica de llibres de segona mà a la Fundació d’Acollida Santa Susanna, el dimecres 24 la mateixa Fundació acull l’activitat “Llegir per sanar”, divendres l’escola de dansa Stage organitza un concert, dissabte 27 tindrà lloc la III Trobada de Bèsties de foc, i dilluns 29 d’abri, una particular llegenda de Sant Jordi tancarà els actes de la diada de Sant Jordi 2019.

Podeu trobar tota la informació, els horaris i la localització de les activitats al programa santjordi.caldesdemontbui.cat

Darrera actualització: 09.04.2019 | 14:48