L’espai de l’olla més gran de Catalunya

Divendres, 29 de març de 2019 a les 00:00

Caldes de Montbui habilita un espai per exposar durant tot l’any l’olla més gran de Catalunya, de 1.600 litres, i les 3 olletes que sempre l’acompanyen, de 60 litres cada una, a la pl. de Can Rius

A l’edifici de l’antic Balneari de Can Rius, l’Ajuntament ha obert una vitrina gegant on guardar un dels elements més singulars de la vila termal: l’olla més gran de Catalunya, on Caldes de Montbui cuina brou, llegums i carn d’olla amb aigua termal.

L’aparador es troba just al costat de l’arc que comunica l’antic balneari amb la Sala Noble de Can Rius (un espai que ara és una sala d’actes i que en el seu dia va ser el saló menjador de l’hotel). També és l’arc que dona accés al parc de Can Rius des de la plaça de Can Rius i passant per damunt de la Riera de Caldes.

L’olla està ubicada, doncs, en un espai de gran valor patrimonial, paisatgístic i natural, convertint-se així en un atractiu més per als visitants que descobreixen i redescobreixen la vila termal.

Al costat de l’olla gegant s’han col·locat, també, les tres olletes petites, de 60 litres cada una, que l’acompanyen en les coccions de plats termals.

L’olla i les olletes surten a la plaça de la Font del Lleó tres cops cada any: per la Fira de Nadal, pel Mercat de l’Olla i la Caldera i per la Fira de la Botifarra.

L’encarregat de dinamitzar l’ús de les olles i de les Fires anuals és Thermalia, Museu i Oficina de Turisme de Caldes de Montbui (www.visiteucaldes.cat).

 

Perfils i etiquetes d’interès

@thermaliacaldes

#caldesbull

#caldesdemontbui

 

 

Darrera actualització: 29.03.2019 | 09:52

Imatges

Espai de l'olla Espai de l'olla Espai de l'olla