L'alcalde de Caldes Montbui i eurodiputat per ERC, Jordi Solé, exposa per què cal avançar cap a una Europa més federal

Dimecres, 10 de maig de 2017 a les 14:33

En la commemoració del Dia d’Europa, dues entitats europeïstes calderines van exposar els seus projectes

En l’acte es va lliurar la beca Rosita Macau, que va recollir l’estudiant Mariona Tura

L’Ajuntament de Caldes de Montbui i les entitats europeistes calderins Associació d’Amics d’Europa i Cercle d’Amics de Taunusstein van organitzar conjuntament l’acte institucional commemoratiu del dia d’Europa 2017 celebrat ahir. Amb la ponència “Un nou impuls per Europa”, l’alcalde de la vila termal i eurodiputat per ERC, Jordi Solé i Ferrando, va expressar que cal anar a una Europa federal, que estigui sota un paraigua global amb més poder legislatiu i amb reformes institucionals que permetin un govern que no estigui tan condicionat a la política dels estats.

A l’acte, celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament, també es van fer reflexions aportades per les entitats europeistes calderines. Pau León, president de l’Associació d’Amics d’Europa, va desglossar les activitats programades per aquest any 2017, en què l’entitat celebra els 5 anys d’existència. Entre aquestes, destaca la delegació calderina que aquest proper cap de setmana es desplaçarà a la vila agermanada de Saint-Paul-lès-Dax (Nova Aquitània, França), i que intervindrà en diversos actes oficials on hi assistirà l’alcalde Jordi Solé i hi actuarà la Colla de Diables. En contrapartida, al juliol i amb motiu de l’Escaldarium vindran a Caldes de Montbui autoritats i representants socials de la vila termal francesa. Per la seva banda, la presidenta del Cercle d’Amics de Taunusstein, Emma García Patsi, va recordar els 28 anys d’existència d’aquesta associació, que fa intercanvis esportius, musicals i de pràctica d’idiomes amb la ciutat agermanada de Taunusstein (Hessen, Alemanya). Una delegació institucional i social d’aquesta vila alemanya serà present també a Caldes de Montbui en la celebració de l’Escaldarium, mentre que uns mesos més tard un grup de calderins i calderines es desplaçarà a terres alemanyes per celebrar l’Oktober Fest.

Beca Rosita Macau
En el decurs de l’acte del Dia d’Europa, el Cercle d’Amics de Taunusstein va lliurar una nova beca Rosita Macau, en honor de la primera presidenta d’aquesta entitat calderina. El premi, consistent en una estada estiuenca de fins a tres setmanes a la vila de Taunusstein, convivint amb una família, i la matrícula a un curs accelerat de grau inicial, elemental o mitjà de llengua alemanya a un centre o escola de Wiesbaden, va recaure en l’estudiant Mariona Tura Cos.

La commemoració va acabar amb la interpretació de l’Himne d’Europa a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Joan Valls.

Aquest diumenge, Dia de neteja
També en el marc de la commemoració del Dia d’Europa, Caldes de Montbui se suma al Clean-up Day europeu, amb una crida a la ciutadania per fer una jornada de recollida de residus a la Riera i als torrents, aquest diumenge 14 de maig. L’acció començarà a les 9 h, a l’Espai Jove El Toc, i des d’allà es distribuiran les zones i els equips de neteja.

Darrera actualització: 21.05.2017 | 12:16

Imatges

Emma García Patsi, presidenta del Cercle d'Amics de Taunusstein, Isidre Pineda, regidor de Participació Ciutadana, i Pau León, president de l'Associació d'Amics d'Europa Lliurament de la Beca Rosita Macau a Mariona Tura El quartet (alumnes de l'Escola Municipal de Música Joan Valls) que va interpretar l'Himne d'Europa