L'Ajuntament preveu obrir a partir del 18, només amb cita prèvia

Dijous, 7 de maig de 2020 a les 15:00

L'alcalde anuncia que l'obertura de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania i altres serveis de l'ajuntament pel 18 de maig es farà amb cita prèvia i recorda que encara ens trobem en fase 0 del desconfinament

En la roda de premsa habitual dels dijous, l’alcalde Isidre Pineda ha fet avui un repàs de l’evolució dels serveis a les persones que s’estan portant a terme des del principi del confinament i ha anunciat l’obertura de l’ajuntament i dels primers serveis municipals presencials com l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) pel dilluns 18 de maig.

Tanmateix, Pineda ha anunciat la represa del mercat setmanal en periode de prova I només amb les parades d'alimentació pel proper dimarts 12 de maig, tant si Caldes ha entrat en la fase 1 com si es manté en la fase 0 actual, que és el més probable d’acord amb les negociacions que estan portant a terme sobre les fases de desconfinament a Catalunya la Generalitat i el govern español. En aquest sentit, Pineda s’ha pronunciat a favor de la proposta presentada pel govern català ja que suposa més prudència en la desescalada i, per tant, ofereix més garanties de cara a evitar possibles contagis i un possible rebrot de la malatia.

Represa dels treballs de les brigades de manteniment i jardineria

L’inici de la desencalada, el cap de setmana passat, ha comportat la reactivació dels treballs de les brigades de manteniment i jardineria que estan treballant per que els carrers i parcs del municipi estiguin en condicions perquè hi transiti la gent quan surti al carrer. Pineda també ha dit que s’està treballant en l’arrenjament d’un esboranc del Polígon La Borda.

Encara ens trobem en fase 0 de desconfinament

En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que encara ens trobem en fase 0 i, tot i que ha afirmat que la majoria de gent compleix amb la normativa establertes per aquesta fase 0, ha reclamat prudència i compliment estricte de les normes i franges horàries de sortida de la població al carrer o a fer exercici , sobretot de cara al cap de setmana vinent en el que la Policia continuarà amb la tasca pedagogica i informativa que ve fent, però que, si es produeixen incompliments, iniciaran expedients sancionadors. Pineda ha volgut recalcar que encara no hem superat la pandèmia i que ara més que mai, cal extremar la prevenció i la seguretat. Pineda ha remarcat aquest aspecte ja que diu que aquesta setmana s’ha vist molt moviment, molta gent pel carrer, sobretot a la tarda, i molta gent fent esport i passejant, no sempre mantenint les distàncies o anant en grup. En aquest sentit, l’alcade ha demanat responsabilitat i compliment de les normes i de les recomanacions sanitàries.

Pineda també ha explicat que l’ajuntament està treballant en l’elaboració d’un pla de mobilitat propi per quan Caldes entri en la fase 1 de desconfinament i ha apuntat que es treballa en la línia de preparar un pla específic per a les diferents zones del municipi.

Iniciatives culturals

L’alcalde s’ha fet ressó de la iniciativa “Arxivem el Covid” que proposa recollir imatges i documentació de com és la vida en aquesta etapa de confinament, i de la iniciativa “Caldes des de la finestra” promoguda pel Museu Thermalia i que està recollint i difonent a través de les xarxes imatges i videos que envia la gent mostrant el que veu des de casa.

Pineda també ha anunciat que l’ajuntament està treballant en un pla de reactivació de la cultura que partirà de la potenciació dels artistes locals i s’ha refermat en el compromís del consistori amb les totes les entitats del municipi.

Darrera actualització: 08.05.2020 | 08:09