L’Ajuntament lliura Certificats d’Acollida a 10 veïns de Caldes de Montbui

Divendres, 29 de setembre de 2017 a les 14:00

El municipi, segons dades de la Generalitat de Catalunya, està entre les administracions que més certificats han emès des de la instauració d’aquest tràmit

Aquest matí, l’alcalde, Jordi Solé, i la regidora d’Acció Social i Igualtat d’Oportunitats, Pilar Aznar, han fet el tercer lliurament dels Certificats d’Acollida, en aquesta ocasió a 10 veïns de Caldes de Montbui procedents de diferents països.  Els 10 han completat els mòduls formatius del Servei de Primera Acollida, un conjunt d’accions adreçades a persones arribades d’altres països per facilitar-los el viure i treballar a Catalunya, i acompanyar-los així en el seu procés d'integració. Enguany, els països de procedència són Colòmbia, Equador, Perú, Hondures, Cuba i Bolívia.

A Caldes de Montbui s’han lliurat un total de 30 certificats des l’activació del Servei de Primera Acollida. Segons el departament de Treball,  Afers Socials i Famílies, des de l’any 2015 fins ara, el municipi és la tercera administració de Catalunya amb més certificats emesos, darrera del Consell Comarcal del Baix i l’Ajuntament de Terrassa i seguida de l’Ajuntament de Palafrugell i el Consorci d’Acció Social de La Garrotxa.

 El Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones arribades d’altres països que ofereix l’Ajuntament de Caldes de Montbui i la Generalitat de Catalunya. El servei inclou tres mòduls formatius:

-      Mòdul A (Llengua): per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.

-      Mòdul B (Coneixements laborals): informació sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.

-      Mòdul C (Societat catalana): coneixements del municipi i els serveis de l’entorn més proper amb una durada mínima de 15 hores.

Darrera actualització: 29.09.2017 | 14:12