L’Ajuntament fa el quart lliurament dels Certificats d’Acollida

Divendres, 29 de juny de 2018 a les 13:00

6 persones arribades d’altres països han superat amb èxit el circuit formatiu del Servei de Primera Acollida i han rebut l’acreditació en un acte celebrat a la Sala de Plens

Mª Pilar Aznar, regidora d'Acció Social i Igualtat d'Oportunitats

Avui divendres 29 de juny, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, la regidora d’Acció Social i Igualtat d’Oportunitats, Maria Pilar Aznar, ha fet el quart lliurament dels Certificats d’Acollida, en aquesta ocasió a 6 veïns de Caldes de Montbui procedents de diferents països que han superat el circuit formatiu del Servei de Primera Acollida.

De les 6 persones que han obtingut el certificat, tres provenen de Veneçuela, dues de Colòmbia i una de República Dominicana. El Servei de Primera Acollida s’adreça a persones arribades d’altres països per facilitar-los el viure i treballar a Catalunya, i acompanyar-los així en el seu procés d'integració

La regidora ha afirmat que l’entrega d’aquests certificats és una mostra més de la voluntat d’acollida del poble i, alhora, de la voluntat d’integració i de compromís amb el seu arrelament.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ja ha lliurat un total de 36 certificats des de l’activació del Servei de Primera Acollida.

El Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones arribades d’altres països que ofereix l’Ajuntament de Caldes de Montbui i la Generalitat de Catalunya. El servei inclou tres mòduls formatius:

  • Mòdul A (Llengua): per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.

  • Mòdul B (Coneixements laborals): informació sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.

  • Mòdul C (Societat catalana): coneixements del municipi i els serveis de l’entorn més proper amb una durada mínima de 15 hores.


 


 


 

Darrera actualització: 29.06.2018 | 14:25