L’Ajuntament de Caldes se suma a la campanya d’emergència d’ajut a Guatemala

Dilluns, 2 de juliol de 2018 a les 12:25

L’Ajuntament de Caldes se suma al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada per l’erupció del volcà Fuego a Guatemala amb una aportació de 2.500€

A la sessió de Junta de Govern Local del passat divendres 29 de juny, l’Ajuntament de Caldes de Montbui va aprovar una aportació econòmica de 2.500 € per ajudar en l’etapa de reconstrucció pels efectes de l’erupció del volcà Fuego a Guatemala.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha instat a ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se en el procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada. L’objectiu és poder garantir al màxim que els recursos arribin oportunament als territoris afectats i amb visió de procés. En aquest sentit, la coordinació amb els actors locals ha de ser directa i les propostes d’ajuda s’han de generar a partir de les necessitats de la població damnificada.

L’erupció del volcà Fuego el 3 de juny a Guatemala ha deixat almenys 99 persones mortes, 58 ferits i quasi 200 persones desaparegudes segons dades d’ACNUR. Els equips de rescat continuen buscant supervivents tot i que el volcà segueix encara en erupció. 12.407 persones han estat evacuades en llocs segurs com refugis, esglésies, col·legis i centres esportius. El president de Guatemala, Jimmy Morales, va declarar l’estat d’emergència o calamitat a tot el país.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament està constituït per més de 300 ajuntaments i altres institucions públiques, amb l’objectiu comú de desenvolupar polítiques de cooperació local descentralitzada al desenvolupament als països del Tercer Món.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui és soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament des de l’any 1992; des del 1995 destina una partida pressupostària anual a la cooperació al desenvolupament; des del 2000 incorpora en el cartipàs municipal la regidoria de Solidaritat i Cooperació i des del 2013 té constituïda la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans, com un espai de diàleg, de reflexió i de coordinació d’entitats i de la ciutadania amb funcions consultives i assessores en matèries relacionades amb la cooperació internacional, la solidaritat i la promoció de la pau i els drets humans.

Darrera actualització: 02.07.2018 | 12:30