La Policia Local ha imposat 79 denuncies per no portar mascareta, en els dos darrers mesos

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 13:20

Des del passat 6 de juliol, la Policia Local ha posat 79 denuncies a persones que no portabven la mascareta posada. Aquesta xifra ha anat variant des de l'entrada en vigor de la norma, perpò s'ha reduït substancialment en les dues darreres setmanes

En la darrera setmana, la Policia Local ha fet 34 controls policials, durant els quals ha detectat 3 persones amb la mascareta mal posada i 4 sense mascareta. D’aquestes, 3 han estat denunciades. En aquests mateixos controls, la Policia ha denunciat a una persona per consum de drogues a la via pública, una altra per alcoholèmia i ha lliurat una tercera a Mossos per alcoholèmia positiva en carretera.

La Policia també informa que, una setmana més, no hi ha hagut presència de vehicles ni persones a Les Cremades, durant el cap de setmana i cap incidència en aquesta zona. Ara, les incidències per grups de gent a la via pública han estat al Molí de l’Esclop, la carretera del Farell i el Parc del Bugarai. També hi ha hagut alguns requeriments en l’àmbit privat, però sense especial problemàtica.

Fora del context COVID19, una patrulla de la Policia Local va detenir a tres persones “in fraganti” dissabte 5 de setembre a la tarda quan havien entrat a robar en una empresa del carrer Garraf del Polígon La Borda.

L’’actualització d’aquestes dades en relació a la campanya de prevenció per Covid-19 mostra que des del 20 de juliol fins el 6 de setembre s’han fet 75 denúncies per no portar mascareta. En els 312 controls realitzats en aquest període de temps, s’han detectat 383 eprsones amb la mascareta mal posada i 171 sense mascareta.

Ajuntament i Policia Local recorden la necessitat de gaudir l’estiu complint les tres normes bàsiques de lluita contra la pandèmia: mascareta, higiene de mans i distància de seguretat.

Pel que fa als controls fets a carrers, places i parcs de màxima afluència i en moments de concentració de persones, des del 6 de juliol s’han tramitat 79 denúnices per no portar mascareta, 2 per desobediència a l’autoritat, 7 per manca de respecte a l’autoritat, 5 per consum de begudes a la via pública, 1 per orinar o defecar a la via pública i 4 per alcoholèmia positiva (2 per la via 2 administratives i 2 per via penal).

L’Ajuntament manté la campanya de controls per frenar el risc de brots de Covid-19 i promou actituds responsables en els espais públics.


 

 

 

Darrera actualització: 09.09.2020 | 13:24