Inaugurada l'exposició "Hydropithecus: les sirenes petrificades" de Joan Fontcuberta

Dilluns, 20 de març de 2017 a les 11:54

L’exposició es podrà visitar fins al 18 de juny al museu Thermalia

La mostra es compon de fotografies i documents diversos, que giren al voltant de la temàtica paleontològica

Joan Fontcuberta exposa a la Sala Sebastià Badia, del museu Thermalia de Caldes de Montbui, fins al dia 18 de juny. L’exposició porta per nom “Hydropithecus: les sirenes petrificades”, i està conformada per fotografies on es poden apreciar les restes fòssils d’un ancestral amfibi dels homínids, denominat hydropithecus.

L’exposició va quedar inaugurada divendres passat, 17 de març, amb l’assistència de l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, i del mateix autor. L’alcalde va posar en valor el poder de convicció de la fotografia. Relacionant-ho amb la terminologia actual, Solé va recordar com de freqüent ens trobem postveritat en la societat actual. Per la seva banda, Joan Fontcuberta va explicar la història de la descoberta de les restes fòssils d’aquests ancestres aquàtics dels homínids i com va poder plasmar-ho en fotografia.

La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i els diumenges i festius de 10 a 14 h.

El fotògraf
Joan Fontcuberta i Villà, nascut a Barcelona l’any 1955, és un artista especialitzat en fotografia. Llicenciat en Ciències de la informació, Fontcuberta va ser professor d'Estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i la Universitat Harvard de Cambridge (Massachusetts). En l’actualitat col·labora amb diverses publicacions especialitzades en imatge.

Provocador i il·lusionista, la seva obra és reivindicativa, irònica i original, i fa que el públic reflexioni i es pregunti si allò que està veient és real o fantasiós. L'obra de Fontcuberta ha estat exposada a gran quantitat de museus i sales d'art d’arreu del món, com el Folkwang Museum d'Essen (Alemanya), el Musée de l'Elisée de Lausana (Suïssa), el MOMA de Nova York (Estats Units), la Redpath Museum de Mont-real (Canadà), la Parco Gallery de Tòquio (Japó), el CAAC de Sevilla, l'IVAM de València, el Museu de Belles Arts de Bilbao, o el MNAC i MACBA de Barcelona, entre molts altres.

Darrera actualització: 30.03.2017 | 17:07

Imatges

Explicacions de Joan Fontcuberta als assistents a la inauguració Façana de Thermalia, on es pot visitar l'exposició