Homenatge als donants de l’Arxiu Municipal

Divendres, 8 de juny de 2018 a les 10:40

L’Arxiu Municipal homenatja als seus donants en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni

Esther Sanchez, arxivera municipal

Asunción Zavala, donant de l'arxiu

Joan Badia, donant de l'arxiu

Joaquim Campistron, donant de l'arxiu

Raimundo Garcia, donant de l'arxiu 

La setmana del 4 al 8 de juny se celebra la Setmana Internacional dels Arxius, per aquest motiu l’Arxiu Municipal de Caldes de Montbui va organitzar un programa d’activitats. 

Dimecres es va fer una Jornada de Portes Obertes a l'Arxiu amb una visita guiada, i ahir es va retre homenatge als donants de l’Arxiu Municipal a les mateixes instal·lacions de l’Arxiu Històric. Es va convidar a persones o institucions que els darrers anys han donat documentació contribuint a fer més ric els fons de l’Arxiu Municipal, com: Fundació Santa Susanna, Marta Barceló, Raimundo Garcia, Miquel de la Viuda Garcia, Montserrat Company, Joaquim Campistron, Guillem Ayora May, Vicenç Personat, Antoni Torrents i Benaiges, Joan Badia, Isabel Serracant, els germans Ribas i Seix, Josep Maria Uñó Ribó, Josep Maria Solé i Sabaté, Asunción Zavala, Maria Vilanova Fabrellas i Joaquim Bas.

L’acte va ser conduit per Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni, i Esther Sanchez, arxivera municipal. En acabat dels agraïments es va fer entrega d’un petit obsequi als donants allí presents com a mostra de gratitud, una fotografia de Martí Rodés, donant de l’arxiu. La fotografia original és una placa de vidre que capta un aplec a l’actual plaça de la Font del Lleó a la dècada dels anys 30.

Durant tot l’acte, els participants van poder veure una petita mostra de la documentació donada aquests darrers anys exposada a les taules de l’Arxiu Històric.

Sobre l’Arxiu Municipal

L’Arxiu Municipal és un servei de l’Ajuntament que s’encarrega de la gestió, el tractament i la custòdia de la documentació generada per part de l’Ajuntament de Caldes de Montbui en l’exercici de les seves activitats. Alhora facilita a la ciutadania la consulta i la reproducció de la documentació custodiada, així com la protecció i difusió del patrimoni documental.

L’Arxiu Municipal està format per l’Arxiu Administratiu, on s’hi ubica la documentació generada per l’Ajuntament als darrers 30 anys, i l’Arxiu Històric, on podem trobar la resta de documentació municipal (s.X-1987) i les donacions de fons documentals fetes a l’Ajuntament.

Adreça i horaris:

Arxiu Administratiu: Pl. De la Font del Lleó, 11. Horaris: dilluns i dimarts de 9h a 14h i dijous i divendres de 10h a 14h.

Arxiu Històric: Carrer de Santa Teresa, 3-5 (Biblioteca de Caldes). Horaris: dimecres de 10h a 13h i dijous de 15:45h a 19:45h

Tel. 93 865 56 56 – A/e: arxiu@caldesdemontbui.cat

Darrera actualització: 08.06.2018 | 11:48