Famílies calderines reflexionen sobre l’assetjament escolar

Divendres, 29 de març de 2019 a les 00:00

Dijous a la tarda, pares, mares i professionals de l’àmbit escolar van aprofundir sobre les formes d’actuar des de l’àmbit escolar quan es detecta una situació d’assetjament escolar

La sessió va començar amb una breu representació teatral de Forn de teatre Pa’tothom en la qual es van posar sobre la taula els diferents escenaris i rols que intervenen en una situació d’assetjament: l’escola, la llar, l’assetjat, l’assetjador, la família, els professionals docents...

El guió de la breu obra va servir als assistents, amb la dinamització de Montserrat Forcadas, per reflexionar i reunir algunes eines que serveixen per detectar, entendre i actuar davant una situació d’assetjament.

Entre altres idees claus, els integrants de Forn de teatre van explicar que perquè hi hagi assetjament aquest ha de ser continuat en el temps, ha de partir d’una situació de poder d’algú sobre algú altre i hi ha d’haver voluntat de ferir. També va recordar a les famílies que en cas de sospitar d’un cas assetjament el primer pas ha de ser parlar amb l’escola. El segon pas, si la resposta de l’escola no és satisfactòria, ha de ser recórrer al Departament d’Ensenyament o al Síndic de Greuges, i també al Ministeri Fiscal si l’assetjament ha anat acompanyat de cassos greus de violència.

Durant la xerrada es van difondre també telèfons i webs d’interès, com ara el telèfon Infància Respon 116 111 / 900 300 377 o el Telèfon contra l’assetjament escolar 900 018 018 o el web www.gencat.cat (Família i escola).

 

Programa de suport a la funció educativa de les famílies

L’Ajuntament de Caldes, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de les AMPES de l’Escola Montbui i de l’Escola El Calderí han organitzat la representació teatral “Són coses de nens!”, a càrrec de Forn de teatre Pa’tothom.

Aquesta acció està inclosa dins el programa de suport a la funció educativa de les famílies i té com a finalitat estimular la participació reflexiva, el debat i l'intercanvi d'experiències dels pares i mares, amb propostes informatives, formatives i d'orientació - acompanyament, que complementin el treball municipal de suport a la funció educativa de les famílies tot  fomentant la participació i l'acompanyament de les famílies en el procés educatiu d'infants i Joves.

 

Calendari d’altres sessions previstes:

 

  • 14 i 21 de maig, a les 18 hores: “Com educar positivament” a càrrec de Teatre del Buit (2 sessions de 2 hores). La sessió del 14 de maig es farà a l’Escola El Calderí i la del 21 de maig a l’Escola Montbui.
  • 3 de juny, a les 18 hores, a Can Rius: “Agenda escolar i ús de pantalles” a càrrec del Centre de Psicologia Integral Koan

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@patothom

 #Teatrodeloprimido

Darrera actualització: 29.03.2019 | 11:08