Exposició "Hydropithecus: les sirenes petrificades" de Joan Fontcuberta

Dimecres, 15 de març de 2017 a les 13:57

L’exposició s’inaugura aquest divendres, 17 de març, i es podrà visitar fins al 18 de juny al museu Thermalia

La mostra es compon de fotografies i documents diversos, que giren al voltant de la temàtica paleontològica

Joan Fontcuberta exposarà a la Sala Sebastià Badia, del museu Thermalia de Caldes de Montbui, des d’aquest divendres 17 de març i fins al dia 18 de juny. L’exposició porta per nom “Hydropithecus: les sirenes petrificades”, i està conformada per fotografies on es poden apreciar les restes fòssils d’un ancestral amfibi dels homínids, denominat hydropithecus.

Just abans del Mercat de l’Olla i la Caldera, l’exposició quedarà inaugurada divendres, a les 7 de la tarda, amb l’assistència de l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, i del mateix autor. La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i els diumenges i festius de 10 a 14 h.

El fotògraf
Joan Fontcuberta i Villà, nascut a Barcelona l’any 1955, és un artista especialitzat en fotografia. Llicenciat en Ciències de la informació, Fontcuberta va ser professor d'Estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i la Universitat Harvard de Cambridge (Massachusetts). En l’actualitat col·labora amb diverses publicacions especialitzades en imatge.

Provocador i il·lusionista, la seva obra és reivindicativa, irònica i original, i fa que el públic reflexioni i es pregunti si allò que està veient és real o fantasiós. L'obra de Fontcuberta ha estat exposada a gran quantitat de museus i sales d'art d’arreu del món, com el Folkwang Museum d'Essen (Alemanya), el Musée de l'Elisée de Lausana (Suïssa), el MOMA de Nova York (Estats Units), la Redpath Museum de Mont-real (Canadà), la Parco Gallery de Tòquio (Japó), el CAAC de Sevilla, l'IVAM de València, el Museu de Belles Arts de Bilbao, o el MNAC i MACBA de Barcelona, entre molts altres.

Darrera actualització: 20.03.2017 | 09:35