Es presenta a Caldes l’OnCodines Trail, un repte esportiu i solidari contra el càncer que ja compta amb 81 equips

Dijous, 16 de gener de 2020 a les 00:00

Caldes de Montbui és un dels 11 ajuntaments que dona suport a l'OnCodinesTrail, una prova per equips que consisteix en córrer 70 quilòmetres o caminar-ne 55, i que es farà el 21 de març

Es tracta d’un recorregut per muntanya corrent 70 quilòmetres o caminant-ne 55 en equips d’entre quatre i sis persones al llarg d’11 poblacions del Vallès Oriental i el Moianès. Els equips que hi participin ho fan amb un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncovallès i la Barcelona Brain Health Initiative. En aquest sentit, la participació a la cursa requerirà (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació de cada equip.

La pàgina www.oncodinestrail.cat és l’eina que centralitza tant les inscripcions com el voluntariat que participa a la cursa, que es va presentar públicament el 10 de setembre i va obrir inscripcions el 23 del mateix mes.

La presentació a Caldes d'aquest repte esportiu, feta aquest dimecres a la Sala Noble de Can Rius i a la que hi han assistit membres d’alguns dels equips calderins que hi participen -n’hi ha dos de confirmats- ha comptat amb la participació de l’alcalde Isidre Pineda, la regidora d'Esports Núria Carné, el president de la Fundació Oncovallès Pere Cladellas i els directors d'OnCodines Trail Lluís Vilalta i Jordi Franquesa. A més de l'ajuntament de Caldes, la cursa OnCodines compta amb el suport i la col·laboració de totes les poblacions per on transcorre el recorregut.

Durant l’acte, els directors han explicat els orígens de la prova, han fet un repàs del recorregut i s’han s'actualitzat els marcadors tant pel que fa a nombre d'equips participants i les donacions rebudes, com pel que fa al nombre de persones voluntàries que col·laboraran en el desenvolupament de la prova. En aquest sentit, els organitzadors han aprofitat per fer una crida tant per a la participació d’equips – n’hi ha una vuitentena d’inscrits, però volen superar el centenar- com de persones voluntàries que col·laborin en el desenvolupament d'aquest repte esportiu..

Els impulsors de l’OnCodines trail són un grup de corredors de Sant Feliu de Codines, agrupats sota el paraigües de la secció runner del Club Atlètic Sant Feliu, i que sol participar en curses solidaries com l’Oncotrail de Girona.

Lluís Vilalta, un dels directors de l’OnCodines, ha explicat que el repte va néixer arran de la pèrdua de la Glòria, una de les membres de l’equip, que era una persona molt solidària. I que com que no van poder fer res per ella, amb aquest homenatge pretenen recaptar uns diners que puguin ajudar a persones que pateixin la mateixa malaltia que ella tenia. Jordi Franquesa, també director d’OnCodines, ha afegit que la iniciativa, a més de ser solidària, aposta pel respecte al medi ambient, la igualtat de gènere i la transparència. Per això s’aposta per evitar la generació de deixalles, i per fer públics tots els comptes.

La presentació ha comptat també amb la participació de Josep Botey, caminant de la cursa i malalt de càncer que ha estat cridat a l’escenari pel president d’Oncovallès I que ha animat a la gent a participar en aquesta cursa solidària, que comptarà amb un entrenament dirigit el diumenge 26 de gener que sortirà de Sant Feliu de Codines a les 9h.

L’acte s’ha tancat amb un vídeo de l’alpinista Núria Picas animant també a la participació.

Les donacions de l’OnCodines es destinaran íntegrament al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació

Oncovallès és una entitat amb seu a Granollers que es dedica a acompanyar als malalts de càncer i als seus familiars, no només en aspectes biològics i mèdics sinó també pel que fa a la vessant més psicològica i social de la malaltia.

Un percentatge del conjunt de les donacions es destinarà a la Barcelona Brain Health Initiative, un projecte de recerca de l’Institut Guttman dedicat a la salut cerebral i a la investigació de les malalties del cervell.

Una prova apadrinada per l’atleta Eli Gordón i l’alpinista Sergi Mingote, que transcorre per un recorregut amb vistes espectaculars

El traçat de la prova recorre Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, l’Ametlla del Vallès, El Figaró, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells i Caldes de Montbui. Al llarg del recorregut les persones participants passen per indrets emblemàtics com Sant Miquel del Fai, Puiggraciós, el bosc de Malhivern, la plaça de la Font del Lleó de Caldes de Montbui o la Porxada de Granollers.

Els traçats del repte solidari són circulars i consisteixen en corre 70 quilòmetres o corre’n 50. En la majoria dels trams, caminaires i corredors comparteixen recorregut, i en cada un dels trams hi haurà avituallaments i punts d’intercanvi perquè els equips puguin fer els relleus.

Per més informació

Correu: comunicacio@oncodinestrail.cat

Web : www.oncodinestrail.cat

Twitter : @oncodinestrail

Instagram : @oncodines_trail

Facebook : facebook.com/oncodinestrail

Darrera actualització: 20.01.2020 | 08:13