Entra en funcionament la variant de la C-59

Dimarts, 6 de març de 2018 a les 08:00

A les 4 h de la matinada de dilluns a dimarts s’ha obert el pas de vehicles en el tram de variant paral·lel a la C-59 que salva les obres del pas soterrat cap al polígon industrial La Borda

Aquesta variant funcionarà durant els mesos d’execució de l’obra de manera que es pugui continuar la construcció del pas soterrat entre el nucli urbà i La Borda entorpint mínimament el trànsit de vehicles, en sentit nord i sud.

En el cas que s’hagin de fer talls puntuals de circulació, com ha estat el cas d’aquesta matinada per la posada en marxa de la variant, i sempre que la planificació ho permeti, l’Ajuntament informarà a través dels canals habituals (Twitter, Facebook, www.caldesdemontbui.cat i mitjans locals).

Pas soterrat per a vianants que connecta La Borda amb el nucli urbà

A finals de l’any passat va començar la construcció del pas inferior que permetrà la circulació de vianants i bicicletes per sota de la C-59 i que unirà el carrer Velázquez del nucli urbà amb el carrer Garraf, de La Borda. Gràcies a una intervenció propera en els camins, aquest pas també garantirà, en el futur, la connexió segura a peu o en bicicleta amb els barris de Torre Negrell i Can Valls i permetrà l’ampliació del Camí Orbital inaugurat el març de 2017.

Aquest passadís garantirà la seguretat en un punt cabdal per al trànsit per persones que cada dia es traslladen a empreses del polígon des de la trama urbana del municipi i que mai ha tingut un pas habilitat per a vianants. L’obra dóna resposta a una reivindicació local atesa la gran distància que sempre ha suposat la C-59 entre el municipi i un dels seus principals polígons industrials. 

Aquesta és una de les grans actuacions en matèria de mobilitat sostenible i segura del mandat 2015/2019. L’obra, que es va licitar per 640.749€, s’ha adjudicat per 523.218€ i està subvencionada íntegrament per la Diputació de Barcelona.

Tot seguit, pas soterrat cap al Cementiri

L’Ajuntament, amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya, persegueix també la construcció d’un segon pas inferior que connecti el nucli urbà amb el Cementiri Municipal, salvant la C-59. Segons va anuncia per escrit el conseller Josep Rull al consistori, el departament de Territori i Sostenibilitat impulsa la creació d’aquest projecte que enllaça el carrer Bigues amb el Camí de les Vídues.

Els dos passos són la solució per salvar definitivament el trencament geogràfic que la C-59 ha suposat per a la ciutadania calderina. Els dos projectes atenen a les necessitats de mobilitat segura dels usuaris del polígon i del Cementiri, i també dels centenars de veïns que fan recorreguts de salut a peu o en bicicleta pels entorns del municipi.

 

Darrera actualització: 06.03.2018 | 07:57

Imatges

La variant, aquest matí