El Sant Jordi 218 decora el parc de l’Estació amb activitats i parades

Dijous, 12 d'abril de 2018 a les 14:00

El programa de Sant Jordi afegeix novetats com els actes de celebració dels 25 anys del Ball de Diables, la cantata multitudinària de l’Escola de Música i l’ocupació completa del parc de l’Estació

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni

Roser Guiteras, regidora d'Educació i Formació Permanent

Pep Gaspar i Gemma Badia, Ball de Diables

Montserrat Pieres i Abel Batlles, Escola Municipal de Música Joan Valls

Laia Cuscó, Stage - Escola d'Arts Escèniques

La diada d’aquest any és presenta carregada de novetats i no perd ni una de les tradicions calderines arrelades a la celebració de Sant Jordi.

Entre les noves propostes podreu trobar una cantata participativa organitzada per l’Escola Municipal de Música Joan Valls amb les escoles de primària, actes commemoratius dels 25 anys del Ball de Diables, un concurs que convida a mirar en positiu a la població jove i la posada en marxa del concurs Endevina-la, coincidint amb la diada.

A més, la trentena de parades que participen a la diada entren dins del parc de l’Estació per oferir més espai als milers de visitants que aquell dia compren roses, llibres, artesania i productes relacionats amb la cultura i tradició catalana.

Deixant de banda les novetats, el Sant Jordi calderí torna a comptar amb activitats tradicionals, com el concurs de punts de llibre, representacions teatrals i musicals, tallers, xerrades i conta contes, entre altres.

Consulteu el programa a: http://santjordi.caldesdemontbui.cat

El programa de Sant Jordi 2018 ha estat presentat en roda de premsa a càrrec del regidor de Cultura i Patrimoni, Isidre Pineda, la regidora d’Educació i Formació Permanent, Roser Guiteras, i part de les entitats que col·laboren en l’organització d’activitats, que enguany són: Escola Municipal de Música Joan Valls, Ball de Diables, Tot Música Ensenyament, Stage - Escola d'Arts Escèniques, Escola d’Adults El Roure Gros*, Escola El Calderí, Escola Bressol Gegant del Pi i Biblioteca de Caldes.

*L’activitat de l’Escola d’Adults que apareix al programa s’ha substituït per la xerrada “Tenim un volcà sota els peus”, a càrrec de Fulgenci Farré, el 23 d’abril, a les 16.30 h, a Les Cases dels Mestres.

Ball de Diables, 25 anys

La diada de Sant Jordi d’aquest any, com molts altres moments del 2018, tindrà un caràcter especialment diabler. El Ball de Diables proposa dues grans activitats per seguir commemorant els 25 anys.

En primer lloc, presenta el llibre XXV anys de versots del Ball de Diables, on queden recopilats els guions satírics que cada Festa Major s’interpreten amb al·lusions a l’actualitat local i internacional. El llibre el presenta la colla amb la col·laboració de les persones que signen el pròleg (Gustau Erill, Josep Bargalló i Oriol Grau). L’acte serà el 21 d’abril a les 12 h, al parc.

El llibre es vendrà, per 20€, el dia de la presentació i a les parades de marxandatge que al colla instal·la en diferents actes. S’han editat 125 exemplars i l’Ajuntament ha fet una aportació de 1.500 €.

En segon lloc, els Diables faran la segona Trobada de Bèsties, que començarà amb la plantada de bèsties la tarda del mateix dissabte, continuarà amb la cercavila amb pirotècnia al vespre i acabarà amb un concert a la nit.

Cantata participativa, amb 250 infants

L’Escola Municipal de Música fa una convocatòria multitudinària de cantaires sense precedents per al centre. Ha convidat les escoles de primària i ha format un gran cor amb 250 infants de segon del Calderí, El Farell, El Montbui i la Pia.

Aquesta cantata és una reconversió de l’actuació que cada any, per Sant Jordi, fan els alumnes de sensibilització musical des de les escoles i els del curs de Preparatori de Joan Valls.

Professors de l’Escola de Música i de les escoles de primària estan treballant amb els petits per oferir la cantata El Follet Valent i l’actuació comptarà amb l’acompanyament d’una petita orquestra formada professionals de Joan Valls.

Veureu el resultat d’aquesta proposta inèdita el diluns 23 d’abril a les 18 h, al parc de l’Estació.

L’Endevina-la! comença per Sant Jordi

El joc lingüístic que organitza l’Oficina de Català amb la col·laboració de 22 comerços de Caldes es presenta en el marc del Sant Jordi 2018. Del 23 d’abril al 20 de maig trobareu les butlletes d’aquest joc d’enginy i coneixement de la llengua als establiments que tindran el distintiu del concurs.

Els calderins podran omplir tantes butlletes com vulguin i participar en el sorteig vals per bescanviar a les botigues participants de 50 € (entre tots els participants), 70 € (entre participants que hagin encertat mínim un jeroglífic) i 100 € (entre participants que hagin resolt més jeroglífics).

El 5 de juny, a Ràdio Caldes, durant el programa fet per alumnes dels cursos de català, es desvetllarà la solució de cada jeroglífic i es farà el sorteig dels premis.

Mirada als joves en positiu

El concurs de creacions breus Mira en positiu és una altra novetat d’aquest Sant Jordi. Els educadors de carrer del programa Aire_EC conviden a tota la ciutadania a fer àudios, relats o dibuixos amb el tema “la visió positiva del jove” i lliurar-los abans del 18 d’abril. Els premis (un sopar per a dues persones o entrades als Banys Termals El Safareig) i l’exposició de les obres tindran lloc el 23 d’abril, també al parc de l’Estació.   

Aquest concurs té per objectiu convidar a la població a reflexionar sobre la joventut des d’una mirada positiva, respectuosa i tolerant, i crear així  missatges que empoderin les joves. Consulteu les bases a www.caldesdemontbui.cat.

Darrera actualització: 12.04.2018 | 14:37