El Ple formalitza l'inici del Projecte Educatiu de Ciutat de Caldes de Montbui

Divendres, 22 de juliol de 2016 a les 09:36

Un cop el Consell Escolar va consensuar tirar endavant el Projecte Educatiu de Ciutat Calderí, el següent pas ha estat el compromís adoptat pel consistori al Ple de juliol, per unanimitat

Tots els grups municipals han manifestat l'acord d'iniciar el procés per a l'elaboració del Projecte Educatiu de Ciutat de Caldes de Montbui (PEC). Per tant, aquest projecte que implica tota la ciutadania s'iniciarà el curs 2016-2017 i tindrà continuïtat durant anys posteriors, fins culminar la consecució dels objectius que es plantegin. El PEC, a més de donar respostes a diferents necessitats de definició i acció expressades per tots els agents implicats en l'educació local, donarà resposta a prioritats expressades durant l'elaboració del Pla Estratègic Horitzó 2025.

Cal recordar que la sessió del Consell Escolar Municipal celebrada dimarts 28 de juny també va acordar donar suport a la posada en marxa del PEC.

Amb els consens dels agents polítics i educatius, l'Ajuntament de Caldes de Montbui amb el suport de la Diputació de Barcelona, comença aquest projecte basat en la participació i la reflexió de la cituadania calderina i que entén que, a la vila, tots som educadors. Durant la tardor i hivern de 2016 es farà una diagnosi i a principis de 2017 s'iniciarà el procés de participació ciutadana per a l'elaboració del PEC.

Què és un PEC?
Un Projecte educatiu de ciutat (PEC), és un projecte que liderat pels governs locals, busca el compromís ciutadà amb l'educació. Una educació entesa com un procés permanent d'aprenentatge, al llarg de tota la vida, i que per tant va més enllà de l'escola.
És un instrument que ajuda a definir el model de ciutat que es vol i els valors que el sustenten, a concretar-ne accions i a establir les complicitats necessàries entre administracions i ciutadania per tirar-lo endavant. Els PEC permeten planificar i endreçar les polítiques educatives del municipi, i amb la participació ciutadania elaborar propostes i compromisos permanents, dinàmics i compartits.

Els PEC busquen estratègies per a que les administracions, els centres escolars, les famílies i la comunitat sencera treballin conjuntament per a millorar l'escolaritat d'infants i adolescents, l'accés equitatiu a un ús socialitzador i educatiu del seu temps lliure, una educació adequada i permanent per a tota la ciutadania i l'aprenentatge i l'exercici participatiu dels valors democràtics en el dia a dia dels pobles i les ciutats.


Per què un PEC?

  • Perquè l'educació és una eina fonamental en la construcció d'una societat millor en la lluita contra l'exclusió i les desigualtats socials.
  • Per afavorir dinàmiques generadores de sentit de pertinença i sentit de ciutat.
  • Per fomentar la implicació del conjunt dels agents educatius i reforçar els vincles entre la ciutadania.
  • Per promoure la participació, el sentit de ciutadania i l'enfortiment de la democràcia.
  • El resultat final és una suma d'accions amb el compromís de qui les realitzarà, on l'Administració local, les entitats, els col·lectius i els ciutadans sumen esforços i participen en la decisió i el desenvolupament d'un pla d'actuació consensuat.


(Font: Diputació de Barcelona)

Darrera actualització: 22.07.2016 | 09:37