El nou calendari de les obres d’ampliació del CAP situa la finalització del projecte a la primavera de 2021

Dimarts, 29 de setembre de 2020 a les 13:30

Departament de Salut i Ajuntament han fet una visita d’obres al CAP de Caldes de Montbui, durant la qual s’ha actualitzat la previsió de la fi de les obres: al desembre la primera fase i al març la segona

A petició de l’alcaldia, dilluns al matí ha tingut lloc una visita per conèixer l’evolució de les obres del Centre d’Atenció Primària Joan Mirambell i Folch, de Caldes de Montbui. Segons el trasllat fet per la direcció de l’obra, la primera fase del projecte, que permetria una primera ampliació de sales de consulta, estarà acabada a finals d’any. I la previsió de posada en funcionament de l’edifici amb tota l’obra acabada se situa ara al març de 2021.

La direcció de l’obra ha traslladat a les autoritats l’endarreriment que ha assumit el projecte per la paralització de les activitats durant el confinament, així com per les dificultats que tenen moltes empreses del sector per seguir prestant serveis. Tanmateix, la direcció considera encaminada de nou l’obra i amb un cronograma ferm que permetria a la població tenir un CAP a ple rendiment a la primavera de l’any que ve.

A la visita d’obres han assistit l’alcalde, Isidre Pineda, el director executiu del Sector Sanitari Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Joan Parellada i la cap de Relacions Corporatives de l’Àmbit Metropolità Nord del Servei Català de la Salut, Eva Sánchez, amb altres autoritats.

Les autoritats sanitàries i municipals traslladen, un cop més, el seu agraïment als professionals del CAP, per l’esforç de treballar tant de temps amb restriccions d’espai, i a la ciutadania, per la seva comprensió.

La comitiva s’ha emplaçat a una nova trobada en un mes i mig per seguir l’evolució del projecte.

Convivència de l’obra amb els serveis d’atenció primària

El projecte suposa una millora dels recursos, equipaments i estructura del CAP, perquè pugui oferir una millor prestació de serveis d’atenció sanitària, tant a Caldes de Montbui com a la resta dels municipis de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), que comprèn Sant Feliu de Codines i Gallifa.

Les reformes s’estan duent a terme amb el CAP en funcionament i l’Ajuntament de Caldes de Montbui va posar a disposició del departament de Salut espais municipals als quals traslladar provisionalment alguns serveis i professionals del CAP, amb l’objectiu d’alleugerir l’ocupació de l’equipament durant les obres. També es va fer el trasllat de les ambulàncies del SEM a la Central d’Emergències instal·lada al polígon La Borda, on actualment s’allotgen Bombers Voluntaris i Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Xifres i millores del projecte

Aquest és un projecte finançat pel Servei Català de la Salut que preveu una ampliació del centre de més de 466 m2 i una remodelació d’uns 508 m2, tant a la planta inferior com a la superior.

Alguna de les millores més significatives són l’obertura de consultes específiques, que permetran que el CAP aculli el servei d’odontologia per a tota l’ABS, i la creació de nous espais, com ara la sala d’educació sanitària, que permetrà fer sessions grupals per a educació sanitària o d’altres finalitats.

També s’incrementaran les consultes, amb l’objectiu de millorar l’adaptabilitat dels horaris de l’equip i dels altres professionals que hi donen suport (com la llevadora, psicòleg, psiquiatre o fisioterapeuta), i s’està reestructurant, amb reformes i ampliacions, la planta inferior per agrupar i millorar els espais per a tots els professionals que treballen en les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La reordenació del CAP, amb l’ampliació dels espais per ubicar tots els serveis a la planta inferior, és una altra millora que s’aconseguirà amb les obres.

 Un CAP construït el 1997 per millorar l’atenció dels veïns de Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Gallifa

El CAP Joan Mirambell i Folch va ser construït l’any 1997 per donar els serveis d’atenció a la salut a la ciutadania del municipi de Caldes de Montbui (amb una població, aleshores, d’uns 12.000 habitants) i per ser capçalera dels serveis de l’àrea bàsica de salut (ABS), que inclou també els municipis de Sant Feliu de Codines i de Gallifa.

Actualment, el municipi ja té més de 17.500 habitants i des de fa uns anys s’havia plantejat l’ampliació de l’edifici actual per tal d’adequar-lo a aquest creixement poblacional i a la nova organització dels serveis de proximitat. L’import de l’obra adjudicada és de 1.133.064€ i l’import de l’equipament és de 215.000€.

Darrera actualització: 29.09.2020 | 13:33