El Grup Impulsor organitza el desenvolupament del Fòrum d’Educació

Dilluns, 25 de setembre de 2017 a les 00:00

Dijous 21 de setembre ha tingut lloc la segona trobada d’aquest mes del Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Caldes, durant la qual s’ha concretat l’estratègia de desenvolupament del I Fòrum d’Educació de Caldes

Totes les mirades segueixen posades en el 28 d’octubre, el dia que culminarà aquesta primera definició del Projecte Educatiu de Ciutat i es decidiran les accions que Ajuntament i agents implicats hauran de materialitzar per convertir Caldes en un poble encara millor.

La sessió del Grup Impulsor de dijous 21 de setembre es va fer a Les Cases dels Mestres, amb una dotzena d’assistents. La reunió va servir per tancar el programa del Fòrum i distribuir la presentació dels diferents àmbits. També es van polir les estratègies i accions d’algun dels àmbits que són objecte de reflexió del PEC.

El I Fòrum d’Educació de Caldes convida a tota la població a reflexionar sobre les línies estratègiques per fer de Caldes de Montbui un poble educat i educador. Serà el 28 d’octubre, al matí, a Les Cases dels Mestres, i en ell el Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Caldes presentarà les propostes que la ciutadania debatrà i que són fruit d’un procés de participació i reflexió previ.

El Grup Impulsor treballa en una llista de propostes que pengen de quatre grans àmbits: Fora Escola, Escola, Poble Educador, Transició Escola-Treball i Formació Permanent.  Algunes d’elles són la creació de patis oberts, l’ampliació de l’Espai Jove El Toc, la vinculació d’empresa i comerç local per  la millora de la  transició entre els instituts i el món laboral, l’atenció i formació en la diversitat i l’actuació davant situacions de risc en escoles i instituts, millorar el sentiment de pertinença de tots els habitants fomentant la participació de les persones migrades, millorar la relació entre les entitats i entre les entitats i l’entorn, promoure la innovació educativa, millorar la utilització dels espais públics. Són només alguns exemples de propostes entre les quals la ciutadania haurà de reflexionar i triar perquè esdevinguin una realitat.

Us recordem la importància de la feina que està fent el Grup Impulsor i que l’assistència a les seves trobades són obertes a la ciutadania. Us convidem a participar-hi! Per fer-ho, adreceu-vos a educacio@caldesdemontbui.cat – 93 862 70 24).

El PEC, eina per una societat més amable

El PEC busca anar més enllà l’educació formal com a principal espai educatiu i posa especial èmfasi en els espais educatius no formals i en el paper de la ciutadania en la creació i reproducció dels valors que fan que la societat sigui més amable, justa i equitativa.

Fins al desenvolupamanet del Fòrum el Grup Impulsor seguirà treballant en la formalació i priorització de les propostes formulades per la ciutadania i que es portaran al Fòrum  Aquest grup també s’encarregarà d’organitzar aquest esdeveniment, amb el suport del Grup Motor del PEC.

Recordeu: I Fòrum d’Educació de Caldes tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre de 10 a 14h, a Les Cases dels Mestres. Apunteu-vos a través d’educacio@caldesdemontbui.cat o del telèfon 93 862 70 24 indicant:

Nom i cognoms:

Càrrec i institució / empresa / entitat:

Telèfon i e-mail de contacte:

Preferència de taller participatiu en el que t’agradaria participar:

      L'escola: d'on venim i cap a on volem anar?

      Fora escola: quin és el paper del lleure en l'educació de les persones?

      La transició Escola-Treball i formació permanent: tot un repte

      Poble educador: tots i totes eduquem

 

Darrera actualització: 25.09.2017 | 08:05