​El Festival Molí de l’Esclop és ja un referent musical estival

Dilluns, 30 de juliol de 2018 a les 13:30

La tercera edició del Festival Molí de l’Esclop tanca les portes havent-se consolidat com un referent en el panorama musical estival

Luis Robisco i Judit Neddermann van ser els encarregats de tancar un festival que ha gaudit del beneplàcit del públic, fent del certamen un referent dels festivals musicals d’estiu.

Divendres, la calderina Esther Condal va obrir la tercera jornada de concerts amb una proposta trencadora de música electrònica i new age. Tot seguit, els sons llatinoamericans i mediterranis d’en Guillem Roma i la seva especial complicitat amb el públic, van arrodonir una nit d’eclipsi de lluna a la plaça del Molí de l’Esclop.

Dissabte més de dues-centes persones es van aplegar per escoltar la guitarra del calderí Luis Robisco en trio, acompanyat per un artista de luxe, el també guitarrista Xavier Coll. Dels exquisits sons flamencs es va passar al pop-rock mediterrani de Judit Nedermann que va delectar al públic amb les seves històries plenes de sentiment i reflexions. Al final de l’actuació, l’artista va convidar a l’escenari a Luis Robisco i al percussionista Paquito Escudero, sorprenent al públic amb una actuació conjunta.

Un referent musical estival

La tercera edició del Festival del Molí de l’Esclop ha viscut, durant 4 dies, nits de prodigi musical que han abastat estils dispars, des dels sons mediterranis al flamenc, passant per les ranxeres i els sons electrònics.

El Balneari Termes Victòria ha estat l’encarregat d’aportar la gastronomia calderina al festival, atenent la barra totes les nits de concert. La proximitat a l’espai del Molí de l’Esclop, ha contribuït a fer especial la participació dels artistes del festival, oferint-los les seves instal·lacions i el seu servei de restauració. No és estrany, doncs, que artistes com Xarim Aresté delectés als assistents amb una gran nit de connexió amb la seva banda.

L’estil proper i l’humor de l’emergent Pau Blanc va encetar un festival ple de matisos i moments de connexió artística. Gessamí Boada, acompanyada pel músic Victor Mirallas, va oferir un concert íntim, amb interpretacions d’experiències viscudes, aconseguint transmetre emocions a través de la seva dolça veu. La mateixa nit, un experimentat Dausà va connectar amb el públic fent gaudir del seu espectacle a tots els assistents. La previsió de pluja i el canvi d’escenari no va enterbolir aquest segon dia de concerts, transportant l’essència del Molí de l’Esclop a l’escenari del Casino de Caldes.

Amb les actuacions d’aquest passat cap de setmana, doncs, el Festival Molí de l’Esclop posa punt i final a la seva tercera edició. Abel Coll, el director del festival, ha valorat molt positivament l’acollida del cartell d’enguany, ja que aquest any els concerts han aplegat molts més espectadors d’arreu de la comarca, símptoma que el plantejament del festival és encertat, consolidant-lo com a referent musical del territori.


 


 


 


 


 


 

 


 


 

Darrera actualització: 01.08.2018 | 14:16