El Consell d’Infants proposta un recapte solidari amb la protectora d’animals calderina

Divendres, 29 de març de 2019 a les 12:00

Els membres del Consell d’Infants van visitar ahir la Protectora Caldes Animal perquè estan organitzant un recapte solidari a les escoles per ajudar aquesta entitat calderina

El Consell d’Infants va preguntar a les classes de 5è i 6è quins són els temes que els preocupen per millorar Caldes de Montbui i un dels temes més repetits ha estat la protecció dels gats i els gossos. Això ha motivat als consellers per treballar al voltant d’un projecte de col·laboració amb la Protectora de Caldes, que gestiona l’Associació Caldes Animal.

Per aquest motiu, la sessió del Consell del març, celebrada dijous 28, s’ha fet a les instal·lacions de la Protectora, amb l’acompanyament del president de l’associació que la gestiona, Gerard Gracia.

Els infants van cloure l’activitat agraint la disposició a ajudar-los del seu president i valorant l’estada amb adjectius com “impressionant, divertit, interessant, tristesa pels animals malalts o abandonats”. També es van considerar “privilegiats per veure l’espai” i “d’haver visitat la Protectora”.

Sabeu més sobre la Protectora de Caldes visitant: http://www.caldesanimal.org  

Àlbum de fotografies de la visita: https://photos.app.goo.gl/YeXtax8iifnqfGui9

Solidaritat escolar amb els animals perduts o abandonats

Tot seguit, els cursos de 5è i 6è de les quatre escoles organitzaran diferents tipus d’accions per fer un recapte solidari que anirà destinat a la compra de material i productes que la Protectora utilitzar per tenir cura dels seus animals. Les accions de recapte s’organitzaran des d’ara i fins la celebració de l’Audiència Pública Infantil (prevista pel juny), moment en el qual els infants donaran compte dels resultats obtinguts.

A més del recapte, els consellers també fan difusió sobre altres maneres de contribuir a la millora de les condicions de vida de gats i gossos sense llar, com ara: fer-se soci, fer un voluntariat, acollir un animal una temporada, apadrinar un gos o un gat, fer una donació, gestionar colònies de gats, fer difusió de les activitats i dels gats i gossos de la protectora (tot plegat amb l’acompanyament d’un adult).

Més de 133 gossos recollits l’any 2018

El 2018, a falta d’afegir les dades de final d’any, es van recollir 133 gossos, d'aquests 85 van ser retornats als seus propietaris i 35 van ser adoptats per la Protectora de Caldes i per altres persones. D'aquests 133, el 61 % portaven xip.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui recorda la necessitat i l’obligatorietat de censar els animals, entre altres motius, per protegir-los d’abandonaments i pèrdues.

Consell d’Infants 2018/2019

En aquest 9è mandat el Consell d'Infants, constituït el passat gener, està fent una trobada mensual per tal de treballar al voltant de la protecció dels animals, tema destacat pel Consell d’Infants i l’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles de Caldes Ho faran amb la col·laboració de Caldes Animal. Encara que els animals seran el principal focus d'atenció, el Consell també comunicarà a l'Ajuntament la resta de temes per tal que els infants puguin rebre resposta a les seves propostes de millora en mobilitat, medi ambient, seguretat, etc.

Aquest és el 9è mandat del Consell d'Infants, un òrgan a través del qual l’alumnat pot expressar els seus desitjos, demandes, propostes i projectes o la seva visió crítica per tal de fer un poble millor per a qualsevol col·lectiu de persones que viu a Caldes de Montbui.

El Consell d’Infants està constituït per 18  alumnes (12 nenes i 6 nens) de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Caldes, escollides pel conjunt de l’alumnat de cada classe: El Calderí (4), El Farell (4), Montbui (4) i l’Escola Pia (6).

Perfils d’interès

@caldesanimal

Darrera actualització: 29.03.2019 | 12:13