El 6è Nervi Jove decideix un any més el pressupost juvenil

Dilluns, 15 d'abril de 2019 a les 00:00

L’assemblea del Nervi Jove ha decidit la distribució final del pressupost participatiu jove. Les propostes publicades a Instagram van rebre 1710 vots i 10266 visualitzacions

El Nervi Jove s’ha convertit en una experiència d’implicació i compromís de la població a la qual s’adreça. En aquesta edició, els pressupostos participatius joves han presentat 19 propostes, 1.710 vots virtuals, 10266 visualitzacions a les xarxes dels vídeos fets per presentar les candidatures, i una quarantena de joves assistents a l’Assemblea Oberta per fer la selecció final de les activitats guanyadores. Una assemblea celebrada a la Sala de Plens de l’Ajuntament divendres 12 d’abril, retransmesa totalment per la Sala Virtual i parcialment per Instagram Live, des d’on la van seguir uns 70 joves.

Aquest any, l’Ajuntament ha mantingut la dotació pressupostària de l’edició anterior que estableix dues categories diferents: candidatures de joves a partir de 3r ESO i candidatures de joves a partir de 18 anys. En total, divendres es van repartir els 8.000 € que es destinaran a fer realitat les propostes pensades i defensades pels joves. De les 19 presentades, es podran finançar 12 activitats: 9 propostes de joves menors d’edat per valor de 6.000€ i 3 propostes de joves majors d’edat per valor de 2.000€.

Segons el resultat de tot un procés de decisió basat en el vot virtual i el vot presencial (primer grupal consensuat i després individual), el 6è Nervi Jove permetrà als joves organitzar les següents activitats:

Propostes de joves promotors menors d'edat
1) Torneig de Futbol Sala Femení
2) Escape Room
3) Competició Scooters
4) Sortida Green Parck
5) Hípica
6) Concurs de Música d’artistes novells
7) Taller de fotografia
8) Taller de K-Pop
9) Sortida Dulce Weekend
Com que a l’assemblea no va assistir el jove que havia presentat una de les propostes (batalla de galls) i, tampoc va delegar ningú que la defensés, l’import destinat a aquesta proposta es va repartir entre totes les altres presentades.
Propostes de joves promotors majors d'edat
1) Sortida a la Molina
2) Sortida al Salting
3) Rafting al Pirineu


 

La campanya prèvia

A la crida del Nervi Jove 2019 s’hi van presentar inicialment 19 propostes d’activitats valorades en 10.400€ (6800€ de propostes promogudes per joves menors d’edat i 3.600€ de propostes de joves a partir de 18 anys).

Per aconseguir vots de cada activitat, els joves van crear i publicar vídeos a Instagram (@eltoc) i van convidar a la població a fer “M’agrada” sobre les seves candidatures. A les votacions virtuals es van afegir les votacions de l’Assemblea Oberta del 12 d’abril (en grup i individuals).

Els joves candidats al Nervi Jove també han elaborat cartells, que es van distribuir principalment entre els centres escolars i l’Espai Jove El Toc, per donar a conèixer les propostes i aconseguir més vots.

El Nervi Jove

Aquesta ha estat la sisena edició del Nervi Jove, el programa anual a través del qual la joventut calderina proposa, prioritza i executa activitats que són del seu interès amb el pressupost que aporta l’Ajuntament de Caldes de Montbui. La convocatòria demana el disseny d’activitats realitzades per joves, puntuals o amb continuïtat en el temps, que fomentin els hàbits saludables, que siguin respectuoses i tolerants, valorables tècnicament, viables econòmicament, possibles i realistes.

El Nervi Jove de l’any 2018 va suposar l’organització d’activitats d’èxit que han contribuït a l’ampliació i millora de l’espai de lleure reservat als joves, com ara sortides a PortAventura, la participació a un Escaperoom, l’organització de tornejos de futbol 7, futbol sala, futbolins i futbol bombolla, o la realització de tallers de teatre, fotografia, manga, antirumors o Art Teràpia.


 

 

 

Darrera actualització: 15.04.2019 | 13:44