El 21 de juliol a la tarda, Festa de la botifarra termal

Dijous, 12 de juliol de 2018 a les 13:00

Caldes de Montbui us proposa una opció gastronòmica popular, fresca i familiar. Omplim el carrer de terrasses, olles gegants, barbacoes i mongetes i botifarres fetes amb aigua termal

Isidre Pineda, regidor de Turisme i Termalisme

Xavier de Castro, president de la UCIC

Núria Carné, regidora de Desenvolupament Econòmic

Eva Termas, Pedragosa

Caldes de Montbui ha presentat avui la Festa de la botifarra termal, a càrrec d’Isidre Pineda, regidor de Turisme i Termalisme, Núria Carné, regidora de Desenvolupament Econòmic, i Xavier de Castro, president de la Unió de Comerciants i Industrials de Caldes (UCIC). Els ha acompanyat Eva Termas, d’Embutits Pedragosa, una de les xarcuteries participants.

Es tracta d’una opció gastronòmica popular, fresca i familiar, que omple els carrers de terrasses, olles gegants, barbacoes, mongetes i botifarres fetes amb aigua termal.

Prèviament a la festa, a partir d’avui 12 de juliol, les botigues de Caldes associades a l’UCIC i Caldes Centre Comercial oferiran un tiquet amb cada compra d’un dels seus productes. Es tracta d’un tiquet per accedir a l’àrea de jocs infantils del dia de la festa, per aconseguir botifarres per 2 € (sense tiquet 4 €), i per aconseguir gelats al Caffè Iseo per 0,50 €.

Per altra banda, del dissabte 14 al dissabte 21 de juliol tindrà lloc la Setmana de la ruta dels xarcuters. Els 6 establiments participants, Abel Artesans Xarcuters, Ca l’Amàlia, Carns Llonch, Carns Riu, El Celler i Pedragosa oferiran tapes a 1€. Per cada degustació de tapa us posaran un segell en una targeta. Un cop la targeta estigui plena obtindreu un val per una botifarra de les que es cuinaran a les barbacoes el dia de la festa. D’altra banda, al mateix establiment es podrà puntuar la tapa consumida.

La Festa de la Botifarra, pròpiament, tindrà lloc dissabte 21 de juliol. El programa de l’activitats inclou una actuació castellera a les 18 h, a la plaça Moreu, i jocs infantils i gelats de 18 a 20 h a l’avinguda Pi i Margall (només amb tiquets aconseguits per compres en establiments de la UCIC - Caldes Centre Comercial).

A partir de les 20 h hi haurà 4 punts de barbacoa per cuinar les botifarres a càrrec dels xarcuters de Caldes de Montbui des de la plaça de l’Àngel al C. Homs, amenitzat amb música dels anys 80 i 90 a càrrec del DJ Lluís Villar.

En total es couran 2.700 botifarres (400 kg), acompanyades 225 kg mongetes, de denominació d’origen, cuites a les 3 olles de 60 litres de capacitat cadascuna, amb aigua termal i amb foc de llenya, amb la col·laboració de Llegums Parellada.

El mateix 21 de juliol a les 20 h, a l’escenari, es farà el recompte de vots de la valoració de les tapes dels establiments adherits a la Setmana dels xarcuters. La xarcuteria amb més vots es farà amb el guardó del Botifarró d’or de mans de Xavier de Castro, president de la UCIC, i Isidre Pineda, regidor de Turisme i Termalisme.

Més informació a www.visiteucaldes.cat. Organitzen: UCIC i Ajuntament. Col·laboren amb la festa, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

Darrera actualització: 12.07.2018 | 13:55