Declaració institucional sobre els fets de l’1 d’octubre

Dilluns, 2 d'octubre de 2017 a les 15:00

L’alcalde, Jordi Solé, ha emès el comunicat d’agraïment a la ciutadania que va fer possible la jornada electoral de l’1 d’octubre i de rebuig als episodis de violència que han deixat més de 800 víctimes

En el mateix acte, acompanyat per membres del govern, Solé ha anunciat que l’Ajuntament de Caldes de Montbui secundarà la vaga general convocada al país per demà dimarts 3 d’octubre i es decretaran, per tant, serveis essencials de l’administració pública.

A la compareixença, l’alcaldia ha convidat també les formacions de Som Caldes i de PDeCAT. SC s’ha afegit a les mostres de rebuig i de crida al seguiment de la vaga general convocada per demà i PDeCAT ha recolzat la iniciativa però no ha pogut ser present per motius laborals dels seus representants.

Durant la convocatòria, l'alcalde ha anunciat també els resultats del Referèndum al municipi: Sí 6821 vots; No 485 vots; En blanc 126 vots; Nuls 42; Total 7.474

 

CONTINGUT DEL MANIFEST INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE CALDES DE MONTBUI AMB MOTIU DELS FETS OCORREGUTS AL VOLTANT DE LA CELEBRACIÓ DEL REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA

Aquest Ajuntament es manté al costat de la immensa majoria que en pau, amb valentia i amb fermesa ha defensat les urnes i la llibertat, i en contra de l’exercici gratuït i repulsiu de violència per part de l’Estat i la policia espanyols

L’Ajuntament de Caldes de Montbui trasllada avui la seva profunda admiració, respecte, orgull, estima i agraïment a totes les persones que ahir van fer possible la celebració del Referèndum d’autodeterminació de Catalunya a Caldes de Montbui.

A la ciutadania, representants de l’administració, membres de les meses, càrrecs electes i defensors i defensores del sistema democràtic i de les llibertats ciutadanes que ahir vareu protegir els col·legis electorals i les urnes, moltes gràcies per fer-ho amb tanta dignitat. 

Volem fer un agraïment explícit als Mossos d’Esquadra per haver actuat d’una manera raonable i digna d’allò que esperem de la nostra Policia i, com a responsable màxim de la Policia Local, un agraïment explícit a aquest cos també pel seu comportament mesurat i responsable. 

Alhora, aquest Ajuntament condemna amb contundència la resposta contra el poble català violenta, repressiva, injusta i injustificable del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i de les institucions i cossos de seguretat espanyols que li han estat còmplices durant l’episodi lamentable que va viure ahir Catalunya. Els catalans no oblidaran mai la humiliació que han intentat infligir en forma de violència brutal, desmesurada i injustificada sobre els votants. Per aquest motiu, l’Ajuntament demana la dimissió del president del Govern de l'Estat espanyol.

En aquests moments està en marxa el procés de recompte definitiu i a partir d'aquí el Parlament de Catalunya està absolutament legitimat per prendre les decisions que consideri oportunes en els propers dies perquè els resultats d'ahir són molt explícits i perquè Catalunya no mereix, ni vol viure en un estat repressor.

L'Ajuntament de Caldes està al servei del què decideixin el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya i estarà sempre amb el poble i les institucions catalanes.

Darrera actualització: 06.10.2017 | 10:34