Cicle de passejades de la gent gran

Dijous, 28 de febrer de 2019 a les 00:00

Aquest dimecres 27 de febrer, unes dues-centes persones del grup de caminaires del “Cicle de passejades de la gent gran” han visitat els entorns de Caldes i la Torre Roja

El curs 2018/2019 inclou Caldes de Montbui en el grup compartit amb Mollet del Vallès (caminada que es va fer el 29 de novembre de 2019), Alella (caminada que es va fer el 31 de gener) i Puig Reig (caminada del 28 de març). Les colles caminaires de les quatre poblacions han passejat aquest dimecres pels entorns de la vila termal i han arribat fins la Torre Roja.

La regidora Pilar Aznar, juntament amb un grup de gran gran de Caldes, ha anat a rebre el grup de caminaries, i la regidora d'Esports Núria Carné ha participat a la caminada que el grup ha fet pels entorns de la vila.

Després de la passejada, 3 professionals de Thermalia han fet una visita guiada express al grup pels punts més emblemàtics de la vila. Can Rius, les Termes Romanes, i la plaça de la Font del Lleó han estat alguns dels indrets que han visitat.

La visita ha acabat al migdia amb un dinar de carmanyola al pavelló Torre Roja.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

Darrera actualització: 01.03.2019 | 10:03

Imatges

Caminant Descansant