Caldes de Montbui també diu sí a l’Educació 360º

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 00:00

El municipi aposta per l’educació a temps complert a través de l’accés a noves oportunitats educatives en tots els moments de l’itinerari vital de les persones, l’Educació 360º

Caldes de Montbui és un municipi que ha anat incorporant diferents accions que s’identifiquen amb el model d’Educació 360º, algunes sorgides del Projecte Educatiu de Caldes, altres motivades per les entitats, l’Ajuntament o la ciutadania.

Per endreçar les diferents accions i convertir-les en un projecte sòlid, el passat mes de gener l’Ajuntament va formalitzar la seva adhesió al programa Educació 360º, que proposa millorar les oportunitats educatives en tots els moments i espais vitals. També proposa connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu així com entre els diversos àmbits educatius i que l’accés a noves oportunitats educatives es faci amb equitat, sense exclusions. En definitiva, l’Educació 360º persegueix que cada persona construeixi el seu propi itinerari vital.

L’Aliança Educació 360 és un projecte que impulsen  la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill.

En el marc de l'Aliança Educació 360, es va fer una crida "Centres Educatius 360" que té per finalitat  mobilitzar escoles, instituts i docents per incorporar a la seva tasca educativa la mirada de l'Educació 360, Educació a Temps Complet. En el cas de Caldes de Montbui ha presentat la seva candidatura l’Institut Pic del Vent.

Un exemple de 360º calderins

Un exemple calderí d’acció 360º és el programa “El país a l’escola”, que Caldes clou el proper diumenge amb una ballada multitudinària a les 18 h, a la plaça de la Font del Lleó. Gràcies a ell més de 200 infants de les 4 escoles calderines sortiran dels centres i ensenyaran a la ciutadania el què han après sobre les sardanes a dins de les aules. Aquí intervenen espais diferents, agents diferents (com l’escola o la Federació Sardanista) i horaris lectius i no lectius. Aquesta acció s’allibera dels límits i dels espais amb accés restringit i enriqueix les oportunitats dels infants per endinsar-se en el món de les tradicions catalanes.  https://www.educacio360.cat/

El Consell Escolar rep Rafael Homet per presentar l’Educació 360º

Per presentar l’Aliança Educació 360, el passat 12 de març va visitar el Consell Escolar Municipal (CEM) Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, amb la regidora d'Educació i Formació Permanent Roser Guiteras.

El consell va informar-se i reflexionar sobre aquest tema que representa una nova mirada cap a l’educació.

A la mateixa sessió del CEM es va fer el retorn dels reptes i les línies de treball del Consell que van sortir de la dinàmica participativa realitzada a la sessió de desembre de 2019 i es va encetar un debat entorn el programa de natació escolar.

Darrera actualització: 05.04.2019 | 07:58