Caldes de Montbui presenta el cap d’Apol·lo a la comunitat científica internacional

Dimarts, 9 d'abril de 2019 a les 00:00

El XVI Col·loqui internacional d’art provincial romà, que se celebra a la Universitat de Tubingen acull una ponència de professionals catalans sobre el cap d’Apol·lo descobert a Caldes de Montbui

La Universitat de Tubingen (Alemanya) acull aquest congrés internacional dedicat les “Persones estrangeres” en la història de l’imperi Romà, punt de trobada de professionals d’arreu del món, que té lloc del 9 al 13 d’abril.

Dimecres 10 d’abril, Caldes de Montbui presentarà una ponència dedicada a la descoberta del bust de marbre feta durant les excavacions arqueològiques de la plaça de la Font del Lleó, l’any 2017. La vila donarà a conèixer a la comunitat internacional aquesta peça que molt probablement va ser esculpida a Roma al segle II D.C. amb marbre de Piris (tot i que la procedència del marbre la confirmarà definitivament l’estudi que està fent l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica).

El bust trobat a Caldes de Montbui és rellevant perquè va ser trobat en el decurs d’una excavació, fet que permet donar-li un context arqueològic i fet que ha aportat molta informació sobre el tipus de complex termal que es conserva entre el subsòl i el sòl de la plaça.

La ponència la farà Isabel Rodà de Llanza, especialista en epigrafia i escultura i arqueologia romana, catedràtica del departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB i acadèmica de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. La seva intervenció està basada en l’article escrit junt amb altres autors: Anna Monleón, directora del Museu Thermalia, i Antoni Rigo i Pere Lluís Artigas, arqueòlegs que van portar a terme les excavacions de l’any 2017.

Perfils d’interès: @thermaliaCaldes

Darrera actualització: 09.04.2019 | 11:56