Apodera't, un taller d’autodefensa per a dones

Dimecres, 6 de març de 2019 a les 00:00

Una desena de dones participen al Taller d’autodefensa que organitza la regidoria d’Igualtat per treballar el reconeixement i la prevenció d’agressions sexuals i de gènere

Els objectius principals d’aquest taller interactiu són: abordar l’autodefensa des de una perspectiva de gènere, treballar amb els aspectes físics i emocionals de les situacions de conflicte i possible agressió per resoldre-les evitant la violència física, donar eines concretes per ajudar a resoldre les situacions de violència física si no és possible evitar-les, augmentar la consciència de l’espai i presentar-la junt amb la consciència de la postura, la comunicació verbal i no verbal com a eines per potenciar la seguretat física i emocional.

Per assolir aquests objectius, es treballen continguts com el context social i legal de la violència de gènere, la consciència de l’espai i del propi cos i la intuïció com a eines importants per al manteniment de la seguretat física. la gestió de la comunicació visual, la comunicació amb la veu, com marcar límits i fer que es respectin. la postura i la comunicació no verbal, com dificultar un possible atac físic, la gestió de la ràbia i la por, la confiança i l’autoestima, el crit i la defensa verbal, com a eines importants per conduir situacions de possible violència, aprendre a lliurar-se de diferents tipus de presa, de peu i a terra i a utilitzar les parts del cos que estan lliures. la força física i la seva importància i limitacions; entendre el moviment de l'altre i la seva intenció; la relaxació, la gestió de l’estrès durant i després d’una situació conflictiva. la gestió de l’espai físic durant una situació de violència., procediments sanitaris i legals per denunciar una agressió.

Els continguts del taller s’estructuren en 4 blocs: mantenir la calma, gestionar l’espai personal, gestionar la comunicació i la defensa física.

Les sessions, que van començar el dimecres 27 de febrer, són impartides per la professora d’arts marcials i formadora en autodefensa Karin Konkle.

Tot i haver començat el curs, les inscripcions al taller continuen obertes a l’Espai Jove El TOC i a la consergeria de Les Cases dels Mestres.

 

 

 

Darrera actualització: 06.03.2019 | 13:04