Accions d’ajut al poble Sahrauí

Dimarts, 3 de juliol de 2018 a les 13:00

L’Ajuntament de Caldes de Montbui emprèn diverses accions d’ajut cap al poble Sahrauí, una nova edició de Vacances en Pau i una aportació pel laboratori dels camps de refugiats de Tindouf

Atesa la difícil situació en la què viu el poble Sahrauí en condició de refugiats des de fa més de 40 anys, el passat divendres 29 de juny, l’Ajuntament de Caldes de Montbui va aprovar en la passada Junta de Govern Local emprendre diverses accions d’ajut. Una nova edició de Vacances en Pau i una aportació de pel projecte de Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. Per altra banda, s’ha renovat el compromís anual amb la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS).

En total l’Ajuntament farà aportacions per valors de 4.183 € adreçades a la causa del poble sahrauí.

Vacances en Pau 2018

Entre el 27 de juny i el 2 de juliol fins al 27 d’agost al 2 de setembre del 2018 Caldes acollirà una nova edició de Vacances en Pau. El dimecres 11 de juliol a les 19.30 h l’alcalde Jordi Solé i el regidor de Cooperació Isidre Pineda rebran les 3 famílies acollidores en una recepció institucional.

Enguany s’han aportat 1.560 € per cobrir les despeses del viatge dels 3 infants sahrauís. L’objectiu és que els infants puguin sortir a l’estiu dels camps de refugiats que estan a altres temperatures, facilitar-los l’accés a una atenció sanitària general i se’ls pugui proveir d’una millor alimentació.

L’acollida per part de famílies catalanes, també, ajudarà a fer conèixer la realitat del poble sahrauí, fomentant i impulsant l’apropament entre els dos pobles.

L’entitat Caldes Solidària és la responsable de coordinar el projecte d’acollida a Caldes de Montbui, conjuntament amb el Front Polisari, l’entitat que el promou. L’Ajuntament de Caldes de Montbui col·labora assumint despeses derivades de l’acollida, com ara els bitllets d’avió dels infants, les ulleres i altres costos que es generen fruit de les revisions mèdiques.

Projecte de Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf

De la mà del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del que l’Ajuntament de Caldes de Montbui n’és soci, es va aprovar una aportació de 2.500€ al projecte de Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. Aquest projecte dóna continuïtat al treball de desenvolupament iniciat el 1992 per Medicusmundi Catalunya als campaments de refugiats sahrauís. Des de l’any 1975, i com a conseqüència de la invasió dels territoris del Sàhara Occidental per part del Marroc i Mauritània en l’anomenada Marxa Verda, al voltant de 180.000 sahrauí es van refugiar a l’oest d’Algèria, a les proximitats de la ciutat de Tindouf.

L’entitat va començar a treballar en aquests campaments amb un projecte d’assistència farmacèutica que incloïa, a la fase final, la construcció d’un Laboratori de Producció de Medicaments, per minimitzar la dependència de l’exterior. Això fou finalment possible al 1996.

En aquests 22 anys de funcionament del laboratori s’han assolit tasques i reptes importants, funcionant de forma efectiva. Cal seguir apostant, però, en aquest projecte de llarg recorregut, amb la finalitat que els productes fabricats continuïn arribant a la població amb la quantitat i qualitat que requereixen.


 

Darrera actualització: 03.07.2018 | 13:41