Acadèmia 1750 farà un assaig general obert al públic a la sala noble de Can Rius de Caldes de Montbui

Dilluns, 13 de març de 2017 a les 10:15

L’assaig general és preludi de quatre actuacions a diverses ciutats espanyoles

L’orquestra, amb 17 músics dirigits per Aarón Zapico, estarà acompanyada dels cantants Eugenia Boix (soprano), Marta Infante (mezzosoprano), Carlos Mena (contratenor) i Víctor Cruz (baríton)

La formació de música antiga Acadèmia 1750 farà un assaig general obert al públic a la sala noble de Can Rius, a Caldes de Montbui. Aquest assaig general serà el dimecres 22 de març, a les 7 de la tarda, com a preludi de quatre actuacions que faran a Sevilla, Madrid, Burgos i Oviedo. Es podrà assistir a l’assaig general de manera gratuïta, però caldrà recollir anticipadament l’entrada al museu Thermalia.

En aquest assaig general, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, hi haurà espai reservat per a públic amb mobilitat reduïda (cadira de rodes).

Músics i cantants de reconegut prestigi s’apleguen en la reestrena en temps moderns d’una obra del compositor José Lidón: “Oratorio al Iris de paz, la gloriosa Virgen y Mártir Santa Bárbara”, de 1775. Interpretaran aquesta obra sota la direcció d’Aarón Zapico i amb les veus de quatre reconeguts cantants: Eugenia Boix (soprano), Marta Infante (mezzosoprano), Carlos Mena (contratenor) i Víctor Cruz (baríton).

L’orquestra Acadèmia 1750 és de factura clàssica i està formada per 17 músics especialitzats en la interpretació històrica, mitjançant instruments originals de l’època com flautes, oboès i trompes. A l’orquestra hi ha, per exemple, el cap de departament de música antiga de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Emilio Moreno, que n’és el primer violí i també hi toca de concertino.

La producció és possible gràcies a l’encàrrec del Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM) en coproducció amb l’Obra Social “la Caixa”, Fundación Caja de Burgos i el Festival de Música Antigua de Sevilla (FeMÁS).

L’obra
La partitura de l’“Oratorio al Iris de paz, la gloriosa Virgen y Mártir Santa Bárbara“ va ser trobada a la Biblioteca Real de Madrid, procedent dels fons musicals de la cort espanyola. Es va aconseguir localitzar el llibret, on s’indica que va ser compost per José Lidón i que es va interpretar per única vegada el dia 4 de desembre de 1775. L’oratori, que va ser compost per commemorar el dia de santa Bàrbara, patrona del Real Colegio de Niños Cantores, és una obra ambiciosa escrita per a quatre solistes i orquestra i estructurada per una successió de recitats (molts d’ells acompanyats per l’orquestra) i àries.

Darrera actualització: 30.03.2017 | 17:06