A Caldes de Montbui "Fem bullir l'olla" per novè any consecutiu

Divendres, 3 de març de 2017 a les 12:42

El Mercat de l’Olla i la Caldera és l’acte central del programa “Fem bullir l’olla” (18 i 19 de març de 2017)

La vila termal celebrarà la 9a edició del mercat d’artesans i gastronòmic més singular del territori català, dedicat als productes de la terra

En aquesta edició, es cuinaran llenties en les calderes i cigrons en l'olla més gran de Catalunya, amb aigua termal i llenya. Tot plegat acompanyat de botifarra calderina

I continua amb la campanya gastronòmica «Se'ns en va olla!»: cada restaurant oferirà un plat estrella singular dins la seva carta, només del 18 al 26 de març

Els dies 18 i 19 de març el centre històric acollirà les parades i activitats del Mercat de l’Olla i la Caldera de Caldes de Montbui, una cita amb la gastronomia i l’aigua termal.

El Mercat va néixer fa vuit anys sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal.

El Mercat és un homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat sota l’ambient festiu i familiar d’una fira que ofereix parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i taller familiars com la de convertir-se en un petit xef de cuina amb l'elaboració de diferents receptes culinàries.

A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya.

Durant el mercat també es podrà participar en els tallers familiars o assaborir altres grans plats de la cuina a través de les activitats anomenades “tastaolletes”.

Les persones assistents ho podran assaborir tot plegat i alhora passejar per les 120 parades que s’instal•laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el Mercat. Aquí trobaran una demostració d’artesania i oficis antics relacionats amb la terrissa, la cistelleria i la cuina. I parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons...

En el recorregut, podran afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en el Fem bullir l'olla i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.

«Se'ns en va l'olla!!»
La creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'oferirà a les seves cartes del 18 al 26 de març. Cada restaurant proposarà un plat singular creat en el context del Mercat de l'Olla i la Caldera i en aquest entorn gastronòmic que homenatja la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d'ull al fet termal. A les cartes dels restaurants es podran degustar plats com braó de xai rostit amb verduretes saltejades, sopa de farigola de la muntanya del Farell, mandonguilles guisades amb pop i cruixent de patata, guisat de porc ibèric amb prunes, «cassoeula milanese», entre altres.

Les parades del Mercat de l'Olla i la Caldera
El Mercat tindrà un total de 120 parades, com en les edicions anteriors, que es distribuiran a través d’un circuit de carrers del nucli antic de la vila: places de la Font del Lleó, Onze de Setembre, Església i carrers del Forn, Samsó i Pont. Les parades que trobarem a la fira oferiran productes de tot tipus:

Participació de productors d’alimentació artesana de proximitat i també d’arreu de Catalunya (magdalenes, pastissos, codony, pizzes, bolets, pasta, pa, caramels, mel, xocolata, formatges, embotits...); Tes; Bijuteria i joieria; Vidre pintat; Jocs d’enginy; Espelmes; Quadres; Minerals; Roba decorada; Encens; Ceràmica; Coixins de llavors; Nines de drap; Artesania amb ciment; Joguines de fusta; Plantes; Pintura; Perfums; Plaques per a portes; Estany; Titelles; Heràldica; Calçat pintat; Bosses de mà i moneders; Artesania amb coure; Sabó; Remeis...

Consulteu el programa d'activitats a www.visiteucaldes.cat

Darrera actualització: 12.03.2017 | 13:22