​35 persones assisteixen a la quarta sessió de la REMIAU

Dimecres, 25 de juliol de 2018 a les 16:00

El Safareig de la Canaleta va acollir el passat divendres el Cicle Memòria i Acció de la REMIAU amb 35 assistents

El passat divendres 20 de juliol va tenir lloc la quarta jornada de la REMIAU d’enguany. Les dues intervencions dutes a terme van ser un petit homenatge als safareigs, com a espais femenins, en els que no només es neteja la bugada sinó de vegades també l’ànima de les persones.

El Cicle Memòria i Acció va acollir la dansa site-specific Aigua Calenta d’Anna Macau i Blanca Tolsà. Una coreografia que barrejava els moviments propis de rentar la roba amb els de la dansa contemporània, en la que s’evocava la relació entre dues dones, a voltes conflictiva, a voltes amistosa.

La performance col·laborativa Fer net de la companyia Historietes Exemplars (Mar Serinyà i Alba Casaramona), per la seva banda, va recuperar la idea de veu coral dels safareigs a partir de frases de cançons populars de fer bugada. La neteja exterior en col·lectiu com a neteja catàrtica col·lectiva.

El proper divendres última cita de la REMIAU

La REMIAU enfila el seu tram final aquest proper divendres 27 de juliol a les 19h al Safareig de la Canaleta. Ombelico di Mondo presentaran la seva performance d’improvisació vocal Vedo una voce, posant el punt i final a 5 jornades de REMIAU amb el Cicle Memòria i Veu.

El Joc d’improvisació vocal, embolcallat per la llum i els vapors del Safareig de la Canaleta sorprendran al públic, situant-lo i conduint-lo dins la mateixa acció. Vedo una voce experimenta les possibilitats expressives de la veu, posant de manifest el potencial infinit d’aquest instrument, capaç d’emetre sons naturals, sons primordials i sons fisiològics utilitzant les tècniques de control vocal.

Enllaç amb el Festival Molí de l’Esclop

Un dels components d’Ombelico di Mondo, Esther Condal, actuarà tot seguit al Festival molí de l’Esclop amb la col·laboració d’alguns dels altres membres de la companyia.

Ombelico di Mondo està format per cantants professionals diversos, procedents del col·lectiu Mondo Aereo, un projecte de recerca interessat en les noves formes d’expressió vocal. Es basen en la composició instantània col·lectiva de nous paisatges sonors per interaccionar amb l’espai i així modificar-lo, passant per la improvisació conjunta, els solos, els duets, els trios i sovint la improvisació participada amb la col·laboració del públic.

Darrera actualització: 25.07.2018 | 16:31