Sant Jordi 2017, al parc de l'Estació i més enllà

Divendres, 7 d'abril de 2017 a les 13:23

La Diada es celebrarà a Caldes de Montbui amb activitats que són tradicionals a la vila ubicades al parc de l’Estació i amb novetats amb noms propis com el d’Albert Guinovart o Andreu Canals

El 23 d’abril, de les 10 h a les 20 h, el parc de l’Estació torna a ser l’eix central de la celebració de la Diada a Caldes de Montbui, amb l’exposició de parades de roses i llibres i altres elements lligats als símbols de la llegenda de Sant Jordi i a la cultura i tradició catalana.

El recorregut del parc per l’avinguda Pi i Margall estarà ple de parades i a l’escenari del parc es faran activitats tradicionals a Caldes, com la representació de la llegenda organitzada per l’escola El Calderí o les actuacions de l’Stage i i Tot i Música Ensenyament (enguany es podreu ballar lindy hop, veure un espectacle de dansa o sentir un concert de combos). La mateixa tarda, la Biblioteca desvetllarà els guanyadors del XVII Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi, un concurs obert a totes les edats. Una novetat al parc serà el sorteig del concurs Endevina-la!, organitzat per l’Oficina de Català amb els comerços calderins.

Més enllà del que passarà al parc, altres entitats i espais s’impliquen en la seva celebració. Enguany destaca el concert del pianista Albert Guinovart (www.albertguinovart.com), el compositor de Mar i Cel, organitzat per l’Escola Municipal de Música Joan Valls a la Sala Noble de Can Rius. L’artista estrenarà el piano de cua adquirit per l’escola que estarà exposat de manera permanent a la Sala Noble.

També seran rellevants diferents accions commemoratives de l’Any Andreu Canals, amb la implicació de l’Escola d’Adults El Roure Gros, l’Oficina de Català del CPNL, el Taller d’Art Manolo Hugué, la Coral del Centre, la Comissió Any Canals i la Fundació Santa Susanna.

Com a novetat, el Ball de Diables introdueix una proposta pirotècnica el 22 d’abril i als llibres que s’exposaran per Sant Jordi s’afegirà l’obra de la calderina Pepita Forns titulada Donant un xic de felicitat.

L’alcalde, Jordi Solé, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Isidre Pineda, han presentat avui els detalls del programa Sant Jordi 2017.

Darrera actualització: 07.04.2017 | 13:25