La prova pilot del PIN 2016 atreu 300 participants durant els quatre dies de funcionament

Dijous, 12 de gener de 2017 a les 15:44

La Regidoria de Joventut valora positivament la resposta d’aquesta prova pilot que aposta per la recuperació del Parc Infantil de Nadal, una activitat que no es feia des del 2008

300 nens i nenes han passat pel PIN 2016 (Parc Infantil de Nadal) que s’ha celebrat les tardes del 27 al 30 de novembre a l’Espai Jove El Toc. La Regidoria de Joventut ha recuperat així aquesta activitat -la darrera vegada que s’havia fet va ser l’any 2008- que ofereix oci als infants de la vila termal durant les vacances de Nadal i la resposta ha estat molt positiva.

Des de la Regidoria de Joventut es considera que la prova pilot del PIN ha assolit el màxim previst ja que s’havia previst un aforament de 70 persones simultàniament i han passat per l’espai una mitjana de 75 usuaris diaris. La majoria dels infants que han gaudit del PIN han estat de 6è (150 usos), seguits pels de 5è (120 usos) i la resta han estat de 1r d’ESO (30 usos). La valoració, doncs, és positiva ja que molts dels nens i nenes han repetit diversos dies fet que indica que el contingut del PIN era adient a les expectatives d’oci creades.

El tallers que han tingut més èxit i han estat més demandats són el de ball sota la neu, el de cuina i el d’invents. La resta d’activitats fixes (espai multijoc, sala de pintura, cartes de màgic, activitats esportives a l’exterior, etc.) també han estat molt visitades.

Davant l’èxit assolit, la intenció de la Regidoria de Joventut és la de continuar amb una nova edició el 2017. Es demanarà el retorn del PIN 2016 al Consell municipal d’Infants i a les aules per tal d’incorporar noves activitats de cara a la propera edició.

El PIN 2016
El PIN d’aquest 2016 ha estat una experiència pilot que s’ha ofert a la franja d’edat dels cursos de 5è i 6è de primària i 1r d’ESO. El PIN s’ha celebrat dins de l’Espai Jove El Toc amb entrada gratuïta amb aforament limitat i control d’accés sense vigilància de menors. L’horari ha estat de 16 a 20 hores.

En l’elaboració de la programació del PIN s’ha comptat amb la participació dels dos consellers calderins del Consell de la Infància i l’Adolescència de Catalunya que han revisat les propostes i han fet les seves aportacions. D’aquesta manera, s’ha adaptat l’oferta a la realitat actual dels joves a qui va dirigit el PIN amb l’objectiu de posar al seu abast una proposta lúdica i diferent de la que tenen a casa en un espai de trobada durant les vacances de Nadal.

El PIN ha ofert quatre tallers fixes, d’una durada de 50 minuts, en grups tancats i en tres sessions diàries. Paral•lelament hi ha hagut un seguit d'activitats continuades i jocs de durada indefinida, que han servit de lloc d'espera per poder accedir als tallers fixes i han funcionat de manera ininterrompuda.

 

Darrera actualització: 12.01.2017 | 15:49