Els nous regals institucionals de l'Ajuntament de Caldes seran obres de l'artista calderina Rosa Ferreres

Dimarts, 29 de novembre de 2016 a les 10:08

L’artista ha creat, a petició de l’ajuntament, 20 obres a aquarel•la i tinta que recullen espais emblemàtics de la vila termal

A inicis del 2016 l’Ajuntament de Caldes de Montbui va encarregar a l’artista calderina Rosa Ferreres la creació d’obres inspirades en la vila termal perquè siguin el nou present institucional del consistori. Ferreres havia presentat a la Botiga d’Art de Thermalia obres inspirades en espais de Caldes de Montbui i l’ajuntament li va demanar que reproduís, amb el mateix estil, vuit punts d’interès del municipi. El resultat d’aquest encàrrec han estat 20 obres d’aquarel•la i tinta que la regidora de Comunicació, Núria Carné, i la pròpia artista han presentat en roda de premsa aquest dimarts 29 de novembre.

Carné ha explicat que des de l’ajuntament el millor regal institucional que es pot fer són obres dels artistes del municipi i s’ha mostrat molt satisfeta amb els resultats de l’encàrrec fet a Rosa Ferreres. D’aquesta manera, les obres de Ferreres seran el relleu als gravats de l’artista Rosa Permanyer que, fins al moment, s’han entregat com a regal institucional de l’ajuntament. La vintena d’obres de Ferreres recullen espais emblemàtics com la plaça de la Font del Lleó, el Safareig de la Portalera, les Hortes de Baix, les Termes Romanes, Can Rius, el Passeig del Remei, el Pont Romànic, la muralla i el Safareig Termal.

Rosa Ferreres
Rosa Ferreres comença a exposar el 1997 a la Galeria Virtual dels Amics de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet exposicions individuals i col•lectives de pintura, gravat i fotografia a Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Granollers, Lliçà d’Amunt, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Barcelona. Actualment forma part del col•lectiu d’artistes que exposa a la botiga d’art del Museu Thermalia de Caldes de Montbui.

Ferreres ha participat en el projecte de moda i art NuArt, i ha col•laborat amb les seves il•lustracions en diverses publicacions en paper, en pàgines web i en els llibres El aprendiz de yoga i De aprendiz a maestro. Habitualment és la il•lustradora de les portades del Setmanari Montbui de la vila de Caldes.

Li han concedit diversos premis artístics, entre els quals destaca el que li van atorgar en el darrer Concurs de Pintura Ràpida de l’Associació dels Amics de la UAB. El 2014 va guanyar el primer Concurs de Cartells de Festa Major de Caldes de Montbui. Aquest mateix any va obtenir el tercer premi del Concurs de Fotografia Matemàtica de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB i el primer premi del Concurs Fotoliterari de Sant Jordi de l’Institut de les Lletres Catalanes.

Darrera actualització: 29.11.2016 | 10:12