L'Ajuntament de Caldes de Montbui i el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental presenten De cap a l'aigua. Lèxic de natació. Nedem en català!

Divendres, 18 de novembre de 2016 a les 16:24

El lèxic ha comptat amb la col•laboració d'entrenadors i monitors del Club Natació Caldes i d’altres clubs de la comarca

Aquest dijous 17 de novembre s’ha presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Caldes de Montbui la publicació De cap a l'aigua. Lèxic de natació. Nedem en català!, elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT.

Després de l’elaboració fa dos anys del lèxic de futbol sala, l’Oficina de Català de Caldes de Montbui ha liderat aquest nou projecte amb un mateix format. Així, De cap a l'aigua. Lèxic de natació. Nedem en català!, inclou una historieta central que incorpora termes de l’àmbit de la natació que no necessiten definició perquè s’entenen pel context, un glossari amb 37 termes amb les corresponents definicions i una il•lustració d’una piscina amb el nom de cadascuna de les parts. Per a l’elaboració d’aquest vocabulari, s’ha comptat amb la col•laboració d'entrenadors i monitors del Club Natació Caldes i d’altres clubs de la comarca. A més, la presentació del lèxic coincideix amb la celebració del 60è aniversari del Club Natació Caldes.

A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Jordi Solé i Ferrando, la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa i Bonet, i la secretària de la Junta del Club Natació Caldes, Núria Berenguer i Sagués.

L’alcalde, en el seu parlament, ha destacat la feina conjunta entre tots plegats que ha fet possible la generació d’aquest nou instrument perquè el català bategui amb normalitat en l’àmbit de l’esport i, en concret, en l’àmbit de la natació. Per la seva banda, la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, ha insistit en la necessitat de comunicar-nos amb qualitat lingüística en català i ha defensat que l’esport i la llengua són dos elements que serveixen per cohesionar el nostre país.

Un cop presentat el lèxic, l’acte s’ha tancat amb la conferència "Natació, l'esport més complet per a la salut", a càrrec de Mario Lloret, especialista en Medicina de l'Educació Física i l'Esport.

Darrera actualització: 18.11.2016 | 16:32