La Guerra Civil a Caldes és protagonista de l'exposició de Festa Major de Thermalia

Dimarts, 4 d'octubre de 2016 a les 08:10

El Museu Thermalia fa un recull d'imatges, testimonis, documents i, fins i tot, monedes recuperades dels anys de la Guerra Civil i dels seus efectes sobre la vila calderina

L'exposició de Festa Major del Museu Thermalia es titula «La Guerra Civil a Caldes (1936-1939) i ha estat comissariada per l'historiador Eduard Puigventós. La inauguració tindrà lloc el divendres 7 d'octubre, a les 19 h, i l'exposició es podrà visitar fins el 7 de gener de 2017.

Aquesta mostra és un recull de fotografies, documents i veus dels efectes de la guerra sobre la vila de Caldes de Montbui. També inclou monedes de Caldes de Montbui, atès que la vila va ser un dels municipis que es va afegir a les emissions monetàries oficials a través dels ajuntaments, durant la Guerra Civil.

Aquesta és una mirada al passat que incorpora nombrosos testimonis orals dels anys de guerra gràcies a dos grans projectes fets anteriorment:

En primer lloc, el llibre Caldes de Montbui 1936 – 1939. Entra la il·lusió i el dol. Revolució i Guerra Civil, que van publicar l'any 2008 l'Ajuntament de Caldes de Montbui i l'Abadia de Montserrat. Per fer aquest document es van entrevistar nombroses persones i són les seves veus les que es podran sentir a l'exposició. El llibre el van signar Marta Barceló, Montserrat Canyameres, Jean Mari Demaret, Mònica Ricart, Aurora Vela i Joan Villanueva.

En segon lloc, l'exposició permet veure el documental «Temps de Revolta 1936 – 1939», el segon projecte de vídeo fet per l'Ajuntament de Caldes de Montbui per perpetuar la memòria oral calderina, que es va estrenar el passat juliol i que està dedicat als records dels nostres veïns més gran sobre la Guerra Civil.

 

Darrera actualització: 04.10.2016 | 08:16