La plaça de la Font del Lleó, un plànol en blanc

Dimarts, 20 de setembre de 2016 a les 12:51

L'Ajuntament convoca un procés de participació ciutadana per definir el projecte de reurbanització de la plaça de la Font del Lleó

La ciutadania calderina està convocada al «Procés participatiu per a la reurbanització de la plaça de la Font del Lleó» que tindrà lloc el dimecres 28 de setembre, de les 19 h a les 21 h, a la Sala de les Cuines de l'Espai Can Rius (cal confirmar assistència a participacio@caldesdemontbui.cat o trucant al tel. 93 862 70 24).

L'anunci d'aquesta crida l'han fet el regidor d'Espais Públics, Jaume Mauri, i el regidor de Participació Ciutana, Isidre Pineda, després que ha acabat el concurs d'adjudicació de de la redacció del projecte executiu, que anirà a càrrec de la UTE Albert Esteva Montforte - AR47 SCP.

Mauri ha explicat que aquest concurs ha servit per fer l'elecció d'un equip redactor amb capacitat d'afrontar una obra complexa i de gran impacte per a la població calderina i per al seu entorn turístic, social, arqueològic i patrimonial.

Ara bé, el projecte és, a hores d'ara, un plànol en blanc de la plaça que la ciutadania podrà dibuixar amb els suggeriments i propostes que sorgeixin la propera setmana i que Ajuntament i l'equip redactor recolliran.

A més de les idees que sorgeixin del procés, l'equip redactor també rebrà les conclusions de trobades amb diferents col·lectius (veïns, comerciants i entitats locals) que el govern va fer abans de convocar el concurs d'adjudicació del projecte.

D'altra banda, no se sotmetran a discussió alguns aspectes de caire tècnic, com ara les solucions més òptimes per als projectes de clavegueram, canalització d'aigües o enllumenat.

Un cop celebrada la sessió es començarà a treballar en el projecte tècnic i la ciutadania rebrà un retorn de les seves aportacions al desembre.

El procés de participació

Què volem fer?
Volem realitzar un procés de participació ciutadana per tal de recollir propostes ciutadanes sobre la reurbanització de la plaça amb un doble objectiu:

Identificar quins són els aspectes clau de la plaça i com s'han d'integrar aquests elements en el nou projecte de reurbanització tenint en compte els usos socials i culturals que té la plaça.

Adaptar les opinions recollides a criteris tècnics per tal de definir el projecte executiu de reurbanització de la plaça de la Font del Lleó.

Perquè ho volem fer?
Volem millorar l'accessibilitat i la mobilitat, la qual ja s'està treballant a través del Pla de mobilitat urbana i sostenible que està redactant l'Ajuntament i el qual també s'ha fet de manera participada, millorar la xarxa de serveis (aigua, gas, electricitat i telefonia), realçar el patrimoni i adequar el model de plaça als usos socials i culturals que té.

Com ho volem fer?
Realitzant un procés de participació ciutadana que permeti donar informació sobre el projecte de reurbanització, recollir les opinions de la ciutadania sobre quin model de plaça volem tot considerant els elements característics de la plaça i els seus usos, i traslladar aquesta informació al projecte executiu de reurbanització de la plaça de la Font del Lleó.

De quina manera ho volem fer?
El procés consistirà en una sessió de participació ciutadana, oberta a tota la ciutadania per tal d'informar i recollir les opinions dels diferents agents socials i econòmics, i de la ciutadania a títol individual que vulgui participar-hi. En aquesta sessió es donarà informació general sobre el projecte i es farà una recollida de propostes.

Els debat ciutadà girarà a l'entorn dels aspectes clau de la plaça.

Un cop treballades les propostes es farà un retorn sobre quines propostes s'han pogut adaptar a criteris tècnics i s'han inclòs en el projecte executiu de reurbanització de la plaça de la Font del Lleó, quines no i perquè.

Darrera actualització: 20.09.2016 | 12:56