La redacció del Pla de Mobilitat fa un pas més

Dijous, 30 de juny de 2016 a les 09:32

Dimarts 28 de juny va tenir lloc la segona sessió del procés de participació ciutadana de la redacció del Pla de mobilitat urbana i sostenible, convocada per al trasllat de la diagnosi als assistents

L'acte obert a la ciutadania es va celebrar a Les Cases dels Mestres, amb l'assistència del regidor d'Espai Públic i Sostenibilitat, Jaume Mauri, i representants de DOYMO, l'empresa encarregada de la redacció del Pla.

Els assistents van rebre part dels resultats de la diagnosi sobre mobilitat que ha fet DOYMO a través de l'estudi de documentació existent, de l'observació de la via i d'enquestes a conductors, vianants, ciclistes i usuaris de transport públic.

Algunes conclusions de la diagnosi indiquen que no es detecten problemes en aparcament residencial, el transport públic interurbà i la distribució de mercaderies; en canvi, es fa parla d'un dèficit en qüestions de mobilitat a peu i en bicicleta, el servei de taxi i el transport públic urbà.

  • Sobre mobilitat a peu, la principal preocupació són les zones amb voreres estretes i en mal estat i la dificultat de travessar la C59;
  • Sobre la circulació en vehicle privat, la diagnosi identifica 4 punts amb un índex de saturació de més del 80 % i constata que hi ha una problemàtica d'aparcament diürn a l'entorn del centre.
  • Sobre l'ús del transport públic s'ha posat sobre la taula la falta de connexions amb el Vallès (Lliçà, Granollers, Sant Feliu de Codines) i la manca de transport públic i de taxis adaptats.
  • Sobre la circulació dels ciclistes per les voreres i la incomoditat de l'empedrat també s'han expressat els enquestats.

La sessió va continuar amb la priorització de les línies estratègiques que ha de contemplar el Pla de mobilitat urbana i sostenible i va acabar amb el recull d'allò que cada un dels participants creu que ha de recollir. Les opinions van destacar la necessitat de recuperar els espais públics per als vianants gestionant de manera racional i efectiva la nova dimensió de mobilitat urbana que té el poble de Caldes de Montbui.

Hi van assistir: Casino de Caldes de Montbui, Associació Contra el Càncer, Associació de Veïns del Barri Bugarai, Associació de Veïns de Can Regassol, AMPA CEIP El Farell, Pas a pas, associació pels drets dels vianants, i una persona a títol individual.

Propera sessió
El 14 de juliol, de 18.30 a 20.30 h es durà a terme a l'aula taller de Les Cases dels Mestres la sessió de propostes del procés de participació ciutadana del Pla de Mobilitat sostenible i urbana, a la qual tothom està convidat a participar

Més informació

Darrera actualització: 30.06.2016 | 09:33