El projecte Horitzó 2025 avança cap a la concreció d'accions per al Caldes que volem

Divendres, 19 de febrer de 2016 a les 13:29

Un grup tècnic i ciutadà, obert i dinàmic, treballa en la priorització de les primeres accions per acostar Caldes de Montbui al poble que hem imaginat

El Pla Estratègic Horitzó 2025 fa les primeres passes per començar a fer realitat un poble millor, el poble que han imaginat les persones que han volgut participar en la primera fase del procés de participació ciutadana.

El camí cap a la concreció, l'execució i l'acció comença amb un grup reduït, obert, dinàmic i compromès que s'ha trobat aquest dijous a Les Cases dels Mestres. El grup s'anomena Micro Entorn Innovador (MEI) i té l'encàrrec de prioritzar, primer, els eixos de treball de les tres línies Pla: el desenvolupament econòmic, el social i el territorial.

El treball del MEI, sumat a l'anàlisi per part d'un grup interdepartamental de tècnics municipals i membres del govern, resoldrà en quines primeres accions concretes dels eixos prioritzats s'ha de centrar el municipi per arribar a convertir-se en «el poble que volem». La principal funció del grup interdepartamental serà identificar les accions que ja s'estan duent a terme, les que es poden dur a terme des de l'administració i aquelles que cal desplegar de manera participada amb el MEI.

El MEI que s'ha trobat dijous comptava amb una trentena de representants d'entitats dels sectors econòmic i socials del municipi i de l'Ajuntament (veure llista d'entitats al document adjunt). Tanmateix, aquest grup és obert. Com al llarg de tot el procés de participació ciutadana, si teniu interès us podeu adreçar a participacio@caldesdemontbui.cat.

El regidor de Participació Ciutadana, Isidre Pineda, i la regidora de Voluntariat, Pilar Aznar, han estat els encarregats de rebre aquest grup de ciutadans implicats i d'endur-se les seves conclusions finals per tal de posar-les sobre la taula amb tècnics i membres del govern de l'administració local.

El MEI prioritza estratègies sobre turisme, formació i lloguer social
El Pla Estratègic Caldes 2025 és, a dia d'avui, un document amb 3 línies estratègiques, 24 eixos de treball i gairebé 80 accions. El MEI celebrat dijous ha rebut l'encàrrec de prioritzar els eixos de treball, primer pas per arribar a la selecció d'accions. Fruït de la dinàmica de grup, els tres eixos de treball més votats han estat les estratègies de desenvolupament turístic i industrial dins l'àmbit econòmic; les estratègies d’excel·lència, diversificació i innovació formativa i educativa, dins l'àmbit social; i les estratègies per a la creació d’un mercat de lloguer social accessible dins l'àmbit territorial.

Al document adjunt podreu veure també la puntuació i l'ordre de priorització de la resta d'eixos de treball sotmesos a la valoració del MEI.

Més informació: www.caldeshoritzo2025.cat.

Darrera actualització: 23.02.2016 | 10:08