Caldes de Montbui rep la segona trobada del Comitè Executiu del nou mandat de l'ACM

Dimecres, 2 de desembre de 2015 a les 09:14

Els alcaldes representats a l'ACM s'uneixen per demanar contundència legal en la derogació de la LRSAL feta per l'Estat

La celebració de la segona trobada del Comitè Executiu de l'ACM, celebrada a Caldes de Montbui, ha estat marcada per una unànime petició de posicionament als partits que concorren a les Eleccions Generals envers la derogació de la LRSAL.

El president de l'ACM, Miquel Buch, i l'alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, demanen contundència i validesa jurídica del gest anunciat per l'Estat als secretaris de les corporacions sobre paralitzar els efectes de la llei en temes com la salut, els serveis socials i l'educació. Les autoritats reclamen que la derogació es faci efectiva a través d'una publicació oficial per tal que tots els ajuntaments puguin fer una interpretació general i unitària del nou marc legal. S'evitaria així, segons Buch, que les diferents interpretacions de la llei provoquin «ciutadans de primera i de segona».

Solé ha recordat que una «interpretació estricta de la llei no permetria, per exemple, tirar endavant els Plans d'Ocupació», una eina de reinserció laboral que enguany ha permès la contractació de 27 persones a Caldes de Montbui.

El passat novembre, les corporacions locals van rebre un comunicat del Ministeri d'Administracions Públiques anunciant un ajornament d'alguns preceptes de la LRSAL (Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local), la llei que modifica competències municipals en aspectes com educació, serveis socials, treball o salut. Més de 850 ajuntaments catalans i entitats municipalistes s'havien afegit al recurs d'inconstitucionalitat contra aquest text legal que vulnera, segons bona part del món local, les garanties d'atenció a les persones en primera instància.

Conveni amb Localret
La trobada de l'ACM a Caldes de Montbui ha servit també per formalitzar la firma del conveni de Compra agregada i aprovisionament de material informàtic i el seu manteniment amb Localret, a càrrec del seu president, Xavier Fonollosa, i del president de l'ACM. El conveni té per objectiu oferir avantatges econòmics importants als ajuntaments que vulguin adherir-se als serveis del consorci local per al desenvolupament de la societat de la informació.

Darrera actualització: 02.12.2015 | 09:52