Sol i pluja al mercat calderí

Dilluns, 16 de març de 2015 a les 12:09

Esquivant la pluja, el Mercat de l'Olla i la Caldera reparteix unes 2000 racions dels plats cuinats a la plaça de la Font del Lleó, amb foc de llenya o en l'olla gegant

 

Ha estat un cap de setmana convuls per al Mercat de l'Olla i la Caldera de Caldes de Montbui. Als matins l'olla fumejava i el mercat gairebé moria d'èxit de la quantitat de visitants que desbordaven els carrers i les places del centre històric. A les tardes els ruixats intensos reduïen la fira a quatre vianants sota paraigües i a un munt de productes artesans deslluïts sota els plàstics que els protegien. Així va anar succeint aquesta edició del mercat del març de la vila termal, dedicat a la gastronomia de qualitat, a la cuina romana, a l'artesania i als amants de la bona cuina mediterrània.

Enguany l'olla gegant va cuinar llenties fetes amb aigua termal i crema de carbassa amb cruixent de carquinyoli. Es van repartir 700 racions de cada entre dissabte i diumenge. I a les brases fetes a la plaça es va poder cuinar diumenge el xai cuit amb foc de llenya a mans el xef Alain Guiard (guanyador del Trofeu d'Or de Càtering de l'any 2013). Entre les porcions de xai, les de xocolata i les dels productes derivats de l'ànec cuinats pels convidats del poble germà Saint-Paul-Les-Dax es van repartir 600 racions més entre els visitants al mercat. En total 2.000 racions dels àpats cuinats a la vila termal van ser degustats al llarg de tot el cap de setmana.

A més a més del menjar... pedres i altres!
A més del menjar, un altre gran atractiu del Mercat va ser la inauguració de l'exposició «Les pedreres de Caldes», en homenatge a les famílies la vida de les quals va girar a l'entorn d'aquestes explotacions a principis del segle XX i dedicada a una activitat que va contribuir a configurar la vila tal i com la coneixem avui. Thermalia va rebre 1600 visitants durant el cap de setmana, la majoria interessats en aquest recull d'imatges i de records aportats pels calderins i per diferents arxius. A més, a la porta del Museu, tenia lloc la demostració de l'ofici de picapedrer, com una porta d'accés al passat més proper del municipi.

La del picapedrer no va ser l'única demostració vista durant la fira, també ocupaven el sòl de llambordes de la plaça el terrissaire, el trementinaire, el cisteller, el cadiraire, el culleraire i artesans artesans de fusta i del ferro.

I entre tot plegat també hi havia l'espai exclusió per als infants. Les activitats infantils es van concentrar també durant els dos matins del cap de setmana, per ser salvades malgrat la pluja. I centenars d'infants van participar en els tallers i jocs de la plaça de l'11 de Setembre.

En general, gràcies a les treves que va donar el mal temps, en general organitzadors i visitants van sortir prou satisfets d'aquesta edició del Mercat. Tanmateix, recordeu que això no s'acaba i que el programa Fem bullir l'olla continua amb les Jornades gastronòmiques de l'olla i la cullera, dedicades a la cuina romana, i instal·lades als menjadors dels restauradors calderins (consulteu el programa).

Darrera actualització: 16.03.2015 | 12:12