Recuperació de circuits per a vianants als entorns de Caldes

Dijous, 23 d'octubre de 2014 a les 14:21

L'Ajuntament treballa en la creació de tres circuits per fer a peu o en bicicleta en els entorns semi urbans del poble. Aquests dies, com a part del projecte, es recupera el camí de la Pedrera

L'Ajuntament de Caldes, a través de la regidoria d'Espai Públic, proposa consolidar tres circuits per fer a peu o en bicicleta pels entorns naturals més propers al nucli urbà. De fet, el projecte dibuixa uns recorreguts sobre plànols que la ciutadania ja ve utilitzant de manera espontània des de sempre i en la mesura que la geografia i l'urbanisme li ho permet. Aquesta acció, que preveu una execució per fases al llarg de dos anys, pretén normalitzar-los i adequar-los a l'ús d'aquells que els passegen a peu, en bicicleta o corrent.

Els tres circuits són: el que uneix el passeig del Remei amb el camí de la Pedrera, el que uneix Les Brugueres amb Torre Marimon i el recorregut circular que uneix el passeig de la Riera amb el Torrent del Bugarai, amb Sant Salvador (c59) i, de nou, amb el passeig de la Riera.

Tot plegat ha estat presentat avui en roda de premsa, a càrrec de Jordi Solé, alcalde, i Jaume Mauri, regidor d'Espai Públic.

Actuacions sobre el circuit Remei – Pedrera
En aquests moments, les actuacions s'estan concentrant en el primer circuit (Remei – Pedrera), un espai que posa en valor un “carrer” del passeig de la Riera, com és el camí de llambordes que arriba fins l'antiga pedrera calderina. El camí és una barreja poc habitual entre via urbana i accés natural a la llera de la riera des de la trama urbana que cada dia rep un continu degoteig de passejants. Per això, l'Ajuntament té previst treballar en l'arranjament del camí, de l'accés al camí i dels elements arquitectònics que acull, com la bàscula i la caseta des d'on es rebien els camions quan la Pedrera funcionava. De fet, aquesta caseta es convertirà en un punt d'informació sobre els atractius naturals i patrimonials d'aquell entorn.

Pel que fa a les millores al voltant del camí, es volen afegir dos passos de vianants en el tram de la carretera BV1243 que va fins al càmping Pasqualet. També s'acabarà d'arreglar el voral de la carretera en aquest mateix tros per tal de fer-la segura per als vianants, amb una barana que els separi del trànsit rodat.

Pel que fa al camí, aquest octubre la Brigada municipal està realitzant diferents tasques: s'està netejant l'antiga bàscula de pesat de les llambordes, que havia quedat tapada per anys d'acumulació de terres pluvials; s'estan recuperant i fent visibles de nou les llambordes del paviment que havien quedat cobertes; s'estan arranjant les parts de camí que han perdut la llamborda o aquesta s'ha aixecat; s'està arreglant el tram de l'entrada des de la carretera BV1243; s'estan reconduint les aigües pluvials cap a torrents existents per tal d'evitar futures esllavissades i s'està desbrossant la zona de pas i retirant les branques que envaïen el camí.

Darrera actualització: 23.10.2014 | 14:21