L’Escola d’Adults organitza un Taller de Planisferis

Dimarts, 19 de març de 2019 a les 00:00

Una quarantena d’alumnes participa a la primera activitat nocturna organitzada per l’Escola d’Adults: un Taller Planisferis, una eina per llegir el cel

Font: Escola d’Adults

El Taller, que es va fer divendres 15 entre les 18.30 I les 22.00h, va ser impartit pel químic i astrònom Carles Lozano de l’ Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix i va constar de dues parts: una teòrica, que es va fer a l’edifici de les Cases dels Mestres, i una pràctica, que es va fer al camí de Foment.

La part teòrica, va consistir en una introducció a les coordenades celestes per tal de saber trobar al cel qualsevol objecte. En aquest sentit, l’astrònom Carles Lozano va explicar les constel·lacions, les divisions del cel per facilitar la posició dels astres, les diferències entre estrelles i les seves distàncies, i finalment l’ús del planisferi tradicional i els digitals.

A la segona part, el grup es va desplaçar fins al camí del foment, al punt de la bàscula. Allà es muntar l’equip d’observació i els alumnes van poder fer les diferents observacions de camp: la volta celeste, les constel·lacions circumpolars, les constel·lacions de l’estació d’hivern i les Plèiades. També van poder gaudir de molt a prop de la Lluna i de Mart.

Cal destacar que és la primera activitat nocturna que organitza l’escola d’adults i es valora com a existosa.

Darrera actualització: 19.03.2019 | 09:52

Imatges