La passejada a Vilafranca clou el cicle 2006/2007 d'"Acent cap als cent"

Dimarts, 15 de maig de 2007 a les 00:00
El proper dijous 17 de maig se celebra la darrera passejada del grup de pobles al qual pertany Caldes de Montbui de la temporada "A cent cap als cent" 2006/2007. En aquesta ocasió, els calderins visitaran Vilafranca del Penedès.

Per celebrar el tancament d'una altra etapa del programa d'intercanvi de passejades entre pobles, tots els integrants estan convidats a la trobada que tindrà lloc a Sitges el dia 23 de maig. Actualment hi ha 35 municipis i 1.500 passejants adscrits a "A cent cap als cent".

La temporada 2006/2007 va començar el passat novembre a Caldes de Montbui. Al març van descobrir Sant Celoni i a l'abril Igualada.

Les passejades per a la gent gran formen part del programa "A cent cap als cent" de la Diputació de Barcelona, que organitza amb la col·laboració dels ajuntaments de la província. Els municipis que hi participen s'apleguen en grups i els participants fan un recorregut per cada un dels pobles del seu grup. L'objectiu es potenciar les caminades, activitat física molt adequada per a la gent gran, alhora que es descobreixen els paratges naturals del nostre entorn.

Caldes de Montbui participa en les passejades per a la gent gran "A cent cap als cent" per cinquè any consecutiu.


Informació sobre la passejada a Vilafranca del Penedès
Vilafranca del Penedès és la capital de la comarca de l'Alt Penedès, la comarca vinícola amb més tradició i abast de Catalunya. Està assentada sobre una petita elevació de la depressió que centra la comarca i es va començar a poblar al segle XII, quan els pobladors de la ciutat d'Olèrdola baixaren a la plana i crearen la vila. La major part dels edificis històrics es troben en el mateix centre de la vila, destacant la imponent figura de la Basílica de Santa Maria i el seu Campanar.

A la mateixa plaça de Jaume I i davant la porta principal de Santa Maria,es troba l'antic Palau Reial un edifici del s. XIII de l'època de Pere el Gran i que actualment acull la seu del Museu de Vilafranca - Museu del Vi. Al costat de la Basílica de Santa Maria es troba el Palau dels Babaus o Palau Baltà. En aquest entorn, al llarg de la plaça Jaume I, trobem un altre edifici important: la Casa Gomà , on es poden veure a la planta baixa
vistoses arqueres gòtiques interiors.

Pel carrer de Santa Maria arribem a la Plaça de la Vila on es troba l'Ajuntament de Vilafranca, edifici gòtic de façana modernista i al costat Can Macià un notable casal gòtic del s. XV. Al la veïna plaça de Sant Joan es troba la Capella de Sant Joan, una església gòtica construïda el s. XIV. De gran interès artístic són també l'Església i Convent de Sant Francesc que conserven nombrosos sepulcres i làpides medievals així com el conegut retaule gòtic de la Presentació de la Mare de Déu i Sant Jordi.

Per tot el centre de la vila trobarem també nombrosos edificis modernistes, alguns tan representatius com la Farmàcia Guasch, la façana de la Casa de la Vila, Can Freixedes, la Casa Berger i Balaguer o la Casa Miró. A la Casa de la Festa Major, situada en l'antic mercat de gallines i menuts, trobem una exposició permanent que permet gaudir del misteri i la màgia de la Festa Major, un espai singular que acull el ric folklore de la festa i on es pot descobrir o reviure la festa més típica de Catalunya.

- Temporalització:

o 8.15 Sortida de Caldes
o 09.30 Arribada al punt de trobada.
o Esmorzar i inici de la caminada.
o 12.15 Arribada al castell d'Olèrdola WC.
o 12.30 Visita guiada al castell d'Olèrdola
o 13.45 Baixada en autocar direcció Vilafranca, fins al pavelló d'hoquei, lloc de dinar.
o 14.10 Dinar i bar.
o 15.30 Sortida cap als pobles respectius
Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:18