Vacances en Pau 2017. Aquest estiu volem acollir nens/es sahrauís

Dilluns, 20 de març de 2017 a les 11:53

Si sou una família que teniu fills entre 6 i 12 anys, i aquest estiu voleu acollir nens/es sahrauís, ara és el moment! Informeu-vos a l web www.caldessolidaria.org o truqueu al número de telèfon 696 037 838

El projecte "Vacances en Pau 2017" es posa de nou en marxa, i com cada any podeu acollir un nen o nena sahrauí.

Com ja sabeu, una part del poble sahrauí viu des de fa més de 40 anys refugiat als campaments de la Hamada ("desert de pedra") a Algèria, són més de 125.000 persones (segur que són més, les xifres ballen segons la font). L'altre gran part es reparteix entre els territoris ocupats pel Marroc al Sàhara Occidental sota una forta repressió, i als territoris alliberats a l'altre costat del mur de més de 2.700 km (el mur de la vergonya) que els separa.

És molt important que els nens i nenes puguin sortir a l’estiu dels camps de refugiats a causa de les altes temperatures, aprofitin per realitzar una revisió mèdica i els puguem proveir d'una millor alimentació.

Amb aquesta acollida per famílies catalanes i d'arreu també volem fer conèixer la realitat del poble sahrauí i fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, alhora que denunciem la seva situació i reivindiquem una solució immediata que prengui com a prioritat els seus drets i la justícia i no pas d'altres interessos econòmics i polítics.

Per molts és un conflicte oblidat i per d'altres, probablement per molts joves, un conflicte desconegut. No podem permetre aquest oblit, i cal recordar a les nostres autoritats catalanes, espanyoles i europees que no hi ha justificació a aquesta espera eterna.

Per les nostres famílies acollidores, l'acollida no sempre és una tasca fàcil, però l’experiència, la solidaritat i el compromís vers els nostres refugiats de l'antic Sàhara espanyol, són factors molt enriquidors.

Si sou una família que teniu fills entre 6 i 12 anys, ara és el moment! A la nostra web www.caldessolidaria.org teniu més informació i algunes respostes als vostres dubtes.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol mitjà (ignasialtimir@gmail.com o al 696-037-838).

Darrera actualització: 20.03.2017 | 11:58