Convocatòria de la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans

Dilluns, 9 d'abril de 2018 a les 19.00 h

La Taula de Cooperació, Solidaritat i Drets Humans és un espai de diàleg obert a les entitats de caire social i solidàries del municipi i, també, a la ciutadania. El seu objectiu és generar un espai de reflexió sobre conceptes universals que intervenen en la lluita contra les desigualtats i a favor de la dignitat de totes les persones.

S’estableix el següent ordre del dia:


1. Aprovació de l’acta anterior.

2. Informació sobre la convocatòria de projectes 2018.

3. Ciutats Defensores de DDHH: Sílvia Berrocal.

4. Torn obert

 

En aquesta ocasió la Taula de Cooperació, Solidaritat i Drets Humans comptarà amb la presència de Sílvia Berrocal, defensora colombiana de Drets Humans.

Qui és Sílvia Berrocal?

El 23 de gener de 1994, un front de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) va irrompre en una revetlla del barri obrer de La Chinita, al municipi d’Apartadó. En el que es coneix com la massacre de La Chinita,

van ser assassinades 35 persones; una d’elles, el fill de la Silvia Berrocal, Alcides Lozano Berrocal. Dues dècades després, la Silvia ha estat una de les impulsores del procés de perdó públic que ha tornat a dur les FARC a La Chinita. Aquesta vegada, el 30 de setembre de 2016, per reconèixer el dolor causat i demanar perdó.

A més, la Silvia ha participat activament en les negociacions de pau entre les FARC i l’executiu colombià que s’han desenvolupat a l’Havana. Tècnica en treball social i comunitari, l’activista té una àmplia experiència com a gestora comunitària i en la defensa dels drets dels col•lectius més vulnerables d’Apartadó. Entre els anys 1998 i 2000 va ser consellera municipal. Actualment, és membre de la Fundación Forjando Futuros i de la Corporación de víctimas sobrevivientes del conflicto en Urabá – Visionando la Paz (COMUPAZ).

Per desgràcia, el seu compromís amb el procés de pau li ha comportat amenaces per a la seva seguretat. És per això que, des del mes de novembre, es troba a Catalunya en el marc del Programa català de protecció de defensors i defensores dels drets humans. L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir protecció i atenció integral a defensors i defensores dels drets humans que vegin amenaçada la seva vida o integritat a causa de la seva tasca en defensa dels drets humans als seus països d’origen, a través d’una acollida temporal de sis mesos a Catalunya i un acompanyament per al retorn. Cada persona se selecciona entre les candidatures presentades per entitats catalanes i avalades per entitats del país d’origen de les persones candidates.

 

En el cas de la Silvia Berrocal, ha rebut l’aval a Catalunya d’Oxfam Intermón i a Colòmbia de Forjando Futuros.

Podeu consultar tota la documentació anterior de la TCSPDH a la web municipal (http://bit.ly/taulacoop).

L’acte és obert a tota la ciutadania, si esteu interessats i/o voleu assistir-hi cal que us adreceu a solidaritat@caldesdemontbui.cat Tel. 93862 70 24, indicant el nombre de persones que vindreu de cada entitat o a títol personal.

Organitza:

Ajuntament de Caldes de Montbui

Lloc:

Sala A i B de Les Cases dels Mestres

Les Cases dels Mestres

C. Mestre Gregori Montserrat, 4 - 08140 Caldes de Montbui - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 115 09 47
Adreça electrònica: casesdelsmestres@caldesdemontbui.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 03.04.2018 | 15:10